Καλέ, πού πήγε ο κορωνοϊός;...

0
Επειδή πολλοί συνάνθρωποί μας έχουν πάθει σύγχυση με το τι συμβαίνει με τον κορωνοϊό στην πανέμορφη χώρα μας -και δεν μπορούν να βγάλουν άκρη με τα κυβερνητικά στελέχη και τους κυβερνητικούς επιστήμονες που άλλα λένε και άλλα κάνουν, ενώ ζητούν από τους πολίτες να κάνουν άλλα από αυτά που οι ίδιοι κάνουν με μάσκες, αποστάσεις κλπ-, θα σας πω τι έχω καταλάβει εγώ.

Ο κορωνοϊός δεν ήρθε ποτέ πραγματικά στην Ελλάδα.

Ο κορωνοϊός ήρθε...

στην Ελλάδα όσο ήρθε και στις γειτονικές μας χώρες.

Ναι, η Ελλάδα συνορεύει με την Αλβανία, την Βουλγαρία και τη Βόρεια …Σκοπιανία, και όχι με την Ολλανδία, το Βέλγιο και την Σουηδία.

Ο λόγος που ο κορωνοϊός δεν ήρθε στην Ελλάδα -εκτός από το ότι η Ελλάδα δεν έχει κοινά σύνορα με τις άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, άρα δεν υπάρχει αυτό το διαρκές πηγαινέλα που υπάρχει σε αυτές τις χώρες- είναι πως η Ελλάδα δεν είναι Ιταλία, η Αθήνα δεν είναι Μιλάνο, και η συνδεσιμότητα της Ελλάδας με τις άλλες χώρες δεν έχει καμία σχέση με τη συνδεσιμότητα των χωρών της Κεντρικής και Βόρειας Ευρώπης.

Άλλωστε, ο κορωνοϊός δεν ήταν γενικά στην Ιταλία -όπως λανθασμένα λέγεται- αλλά, κυρίως, στη Λομβαρδία, που έχει πληθυσμό σχεδόν όσο η Ελλάδα· η Νότια Ιταλία δεν είχε το ίδιο πρόβλημα με τον κορωνοϊό όπως η Βόρεια Ιταλία.

Αν και δεν έχει αποδειχτεί ακόμα επιστημονικά, η Ελλάδα -όπως η Ιαπωνία, η Πορτογαλία και άλλες χώρες- μοιάζει να ευνοήθηκε από το γεγονός πως στην Ελλάδα γινόταν για δεκατίες στα παιδιά υποχρεωτικός εμβολιασμός κατά της φυματίωσης· Αυστραλία, Ολλανδία και άλλες χώρες εμβολιάζουν τώρα ιατρικό προσωπικό και ασθενείς με τον κορωνοϊό με το εμβόλιο κατά της φυματίωσης, αν και δεν είναι βέβαιο πως το “παλιό” αυτό εμβόλιο έχει την ίδια επίδραση στους ηλικιωμένους ανθρώπους όσο στα παιδιά· δηλαδή, δεν ξέρουμε αν τους κάνει καλό.

Η ελληνική κυβέρνηση αρχικά τρομοκρατήθηκε από τις εικόνες που έρχονταν από τη Λομβαρδία.

Με γνώση πως το Εθνικό Σύστημα Υγείας είναι για τα μπάζα -το ήξεραν καλά γιατί ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση όταν το χρέος της χώρας εκτοξεύτηκε στο διάστημα και οδήγησε στην χρεοκοπία, όπως ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση τα πρώτα χρόνια των Μνημονίων με τις περικοπές στην Υγεία- αποφάσισαν την επιβολή lockdown με πρόστιμο για τους παραβάτες.

Αυτό δεν θα μπορούσε να συμβεί, χωρίς τον τρόμο που έσπερναν τα ΜΜΕ, που πριμοδοτήθηκαν με 20 εκατομμύρια από την κυβέρνηση, για να παίζουν βίντεο που μας μάθαιναν πώς να πλένουμε τα χέρια μας.

Ουσιαστικά, πρώτα κλείστηκαν οι τρομοκρατημένοι -από τα ΜΜΕ- Έλληνες στα σπίτια τους και μετά επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας.

Πάντως, σχεδόν κανείς στην Ελλάδα δεν βρέθηκε να πει πως όλα αυτά είναι αντισυνταγματικά και δεν προβλέπονται από τους νόμους· στη Σουηδία και στη Φινλανδία το είπαν οι ίδιες οι κυβερνήσεις, που δήλωσαν πως δεν μπορούν να παραβούν τους νόμους· η Σουηδία δεν είναι Κίνα, η Ελλάδα;

Με την Δικαιοσύνη ανύπαρκτη, τους δικηγορικούς συλλόγους διακοσμητικούς και τους πολίτες εθελόδουλους, οι νόμοι δεν έχουν καμία σημασία.

Έτσι φτάσαμε στο σημείο να ακουστούν ακόμα και φωνές που έλεγαν πως, αν χρειαστεί, θα πρέπει να βγουν τα τανκς στους δρόμους, για να μείνουν οι Έλληνες μέσα.

Οι “opinion leaders” της χώρας -κρατικοδίαιτοι, υπάλληλοι ολιγαρχών, γεροξεκούτηδες και θείτσες- έβριζαν και απειλούσαν όποιον τολμούσε να βγει έξω, αν και τώρα παριστάνουν πως δεν το έκαναν ποτέ αυτό· κοιτάξτε τι έγραφαν στα μέσα Μαρτίου, εκεί είναι τα γραπτά τους.


Καθώς περνούσαν οι μέρες, η κυβέρνηση αντιλήφθηκε πως ο κορωνοϊός δεν απειλούσε ιδιαίτερα την υγεία των Ελλήνων αλλά, εν τω μεταξύ, είχε πέσει τόση τρομοκρατία που δεν μπορούσαν να τα μαζέψουν.

Και βέβαια, είχαν ήδη φτιαχτεί από αυτή την επιβολή δύναμης πάνω στην κοινωνία, ενώ, παράλληλα, έβγαζαν πολλά χρήματα και μοίραζαν χρήματα και θέσεις στα δικά τους παιδιά.

Καθώς περνούσε ο καιρός, όλο και περισσότεροι Έλληνες άρχισαν να συνειδητοποιούν την υπερβολή των μέτρων και να αμφισβητούν τον Μητσοτάκη και τον Άγιο Τσιόδρα, ο οποίος, αφού έκλαψε σε ζωντανή μετάδοση, άρχισε να λέει τα αντίθετα από αυτά που έλεγε και να συμπεριφέρεται σαν την Βουγιουκλάκη που πάνε να της κλέψουν την δόξα, οπότε σχεδόν όλοι κατάλαβαν πια πως δεν ήταν επιστήμονας αλλά κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Δεν πέρασε απαρατήρητο και το γεγονός πως πολλά κυβερνητικά στελέχη δεν τηρούσαν τα μέτρα που επέβαλαν στους πολίτες· αυτό σήμαινε πως δεν υπήρχε κίνδυνος.

Τα ελάχιστα κρούσματα δεν δικαιολογούσαν σε καμία περίπτωση την νέκρωση της χώρας, αν και οι “ειδικοί” φρόντιζαν να φουσκώνουν τα κρούσματα και να μεγενθύνουν τον ανύπαρκτο κίνδυνο, ενώ μας προειδοποιούσαν πως ο κορωνοϊός θα επιστρέψει δυναμικά το φθινόπωρο μαζί με τη χολέρα.

Η κυβέρνηση άρχισε να χαλαρώνει τα περιοριστικά μέτρα -που δεν δικαιολογούνταν από την παρουσία του κορωνοϊού στην Ελλάδα- αλλά πια είχε ένα μεγάλο πρόβλημα.

Έχοντας σπείρει τον πανικό και τον φόβο στους πολίτες, η κυβέρνηση έπρεπε να χαλαρώσει τα μέτρα αργά και σταδιακά, για να μην γίνει αντιληπτή η απάτη.

Και βέβαια, η κυβέρνηση γνωρίζει καλά πως το lockdown ξέσκισε εντελώς την οικονομία της χώρας -που, ούτως ή άλλως, είχε προβλήματα και θα είχε ακόμα μεγαλύτερα προβλήματα-, οπότε προσπαθεί να κερδίσει χρόνο.

Δεν μπορεί η κυβέρνηση να βγει και να πει “κοιτάξτε, παιδιά, μη φοβάστε πια τίποτα, τώρα όλα ανοιχτά”, αφενός γιατί για πάνω από δυο μήνες προμήνυε τον αφανισμό των Ελλήνων και αφετέρου επειδή γνωρίζει καλά πως το άνοιγμα της οικονομίας σημαίνει εκατοντάδες χιλιάδες λουκέτα και απολύσεις.

Και φυσικά, λουκέτα και απολύσεις σημαίνουν χαμένες ψήφους.

Τώρα η κυβέρνηση, πριν ξεθυμάνει εντελώς η “απειλή” του κορωνοϊού και πριν φανεί η καταστροφή της οικονομίας και εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών -το πλήγμα από την απώλεια του τουρισμού είναι τρομακτικό-, δεν έχει άλλη επιλογή από γρήγορες εκλογές, έχοντας στο πλευρό της τα ΜΜΕ των ολιγαρχών.

(Αλλά οι εκλογές αφορούν εσάς που ψηφίζετε ή πληρώνεστε από τα κόμματα και τους ολιγάρχες. Εγώ ξέρω πως ζω σε προτεκτοράτο, δεν είμαι σε κόμμα, δεν έχω αφεντικό, οπότε θα κάτσω να απολαύσω τη συνέχεια.)

pitsirikos 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)