Στουρναρετή και Τόλμη!...

0
Όταν ο Σαμαράς του πρότεινε να αναλάβει την Τράπεζα της Ελλάδος, και οι δύο ήξεραν ότι, με τον Τσίπρα προ των πυλών, το καθήκον που αναλάμβανε θα ήταν...ζωτικής σημασίας για το καθεστώς, κρίσιμο για το έθνος, αλλά και πολύ δύσκολο.

Αλλά, ως Έλλην, τραπεζίτης και υπουργός Οικονομικών των Μνημονίων, δεν δείλιασε. Επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Όταν βρέθηκε απέναντι σε μια αριστερή κυβέρνηση, που δεν εννοούσε να καταλάβει ότι τα Μνημόνια ήταν σωτηρία και οι αντιμνημονιακές αυταπάτες καταστροφή, στάθηκε βράχος στη θέση του, παρά τις ανοιχτές και κρυφές επιθέσεις που δεχόταν. Βοήθησε κατά τις δυνατότητές του τους δανειστές και τους θεσμούς. Επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Όταν επί ΣΥΡΙΖΑ δημοσίευε τις εκθέσεις της ΤτΕ στις οποίες περιέγραφε τα αδιέξοδα της ελληνικής οικονομίας, τις θολές προοπτικές της, τους κινδύνους της αλόγιστης σπατάλης για συντάξεις, επιδόματα και μισθούς, έγινε κόκκινο πανί για τους κρατούντες. Δέχτηκε σωρεία από συκοφαντίες, αρνητικά σχόλια, ακόμα και προσωπικές προσβολές. Αλλά επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Όταν αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του είχε πάρει διάφορες δουλειές από το ΚΕΕΛΠΝΟ ενώ ο ίδιος ήταν υπουργός της λιτότητας και έφτασε να αμφισβητείται η ηθική του, προχώρησε σε γενναία αντεπίθεση, συχνά χρησιμοποιώντας την κεντρική τράπεζα και τους μηχανισμούς της. Υπερασπίστηκε μαζί με την πατρίδα και τη θρησκεία ΚΑΙ την οικογένεια. Επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Όταν έκανε την ύστατη προσπάθεια, κινητοποιώντας εγχώριους και ευρωπαϊκούς παράγοντες, για να επιβάλει περικοπή των συντάξεων και του αφορολόγητου και να απαιτήσει πιστοληπτική γραμμή, δηλαδή ακόμα ένα Μνημόνιο, έγινε αντικείμενο χλεύης. Ενώ οι προτάσεις του πετάχτηκαν στο καλάθι των αχρήστων για προφανείς λόγους. Αλλά επέμεινε μέχρι τέλους. Επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Όταν ήρθε η κυβέρνηση της Δεξιάς, για την οποία για χρόνια πάσχιζε, ανέπνευσε. Και μαζί του ανέπνευσαν οι εκθέσεις της ΤτΕ και οι προσωπικές του προβλέψεις για την οικονομία. Είδε μεγάλη ανάπτυξη, μεγάλο κύρος της χώρας, μεγάλες προοπτικές, μεγάλες προσδοκίες. Και 4% ύφεση με την κρίση του κορωνοϊού, σε αντίθεση με το 10% που προβλέπει η Κομισιόν. Επέδειξε Στουρναρετή και Τόλμη!

Και τώρα, που πρότεινε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανανέωση της θητείας του, δέχτηκε τη μεγάλη τιμή. Εξακολουθεί δηλαδή να επιδεικνύει την ίδια Στουρναρετή και Τόλμη. Γιάννης Στουρνάρας. Άξιος!...

Θανάσης Καρτερός

Πηγή: avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)