Ολλανδικό ρεσιτάλ κυνισμού...

Επιβεβαιώνοντας τη φήμη τους ως οι αυτόκλητοι τιμητές της δημοσιονομικής σταθερότητας στην Ε.Ε. η Ολλανδία, η Αυστρία, η Δανία και η Σουηδία ετοιμάζουν...



αντιπρόταση στο γαλλογερμανικό σχέδιο.

Η σθεναρή τους αντίσταση θα μπορούσε να βγάλει εκτός τροχιάς το σχέδιο Μέρκελ-Μακρόν, παρά το γεγονός ότι αρκετά από τα σημεία του αναμένεται να ενσωματώσει η Κομισιόν και στη δική της πρόταση.

Σε σημερινές του δηλώσεις ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε, υπογράμμισε κι επισήμως ότι δεν συμφωνεί με το 500 δισ. ευρώ σχέδιο, εκφράζοντας την αντίθεσή του στο ζήτημα των κοινών δανείων.

«Κι εμείς ετοιμαζόμαστε για μία πρόταση. Συνεργαζόμαστε με τη Δανία, την Αυστρία και τη Σουηδία. Θα υπάρξουν πολλές προτάσεις» ανέφερε ο Ολλανδός πρωθυπουργός .

Και για να επιβεβαιώσει τη… φήμη του προχώρησε ένα βήμα παραπέρα δηλώνοντας «εάν θέλει κάποιος βοήθεια, θα πρέπει να κάνει βαθιές μεταρρυθμίσεις ώστε να μπορεί να προσέξει τον εαυτό του την επόμενη φορά».

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει οικονομικό ενδιαφέρον για μια εμπορική χώρα όπως η Ολλανδία στο να ανακάμψει άμεσα η Νότια Ευρώπη, όμως επισήμανε «όταν ζητούν τη βοήθειά μας, πρέπει τουλάχιστον να ρωτήσουμε. Τι θα κάνετε για να εξασφαλίσετε ότι θα σωθείτε μόνοι σας την επόμενη φορά;»...

Πηγή: efsyn.gr