Καμία χάρη για τον Χάρη...

Όλο το προηγούμενο διάστημα, οι «αρρυθμίες» μεταξύ του Μεγάρου Μαξίμου και του υπουργείου Τουρισμού δεν ήταν λίγες, ενώ ο Χάρης Θεοχάρης χρεώθηκε και διαρροές για το σχέδιο που εκπονεί η κυβέρνηση, αλλά και έλλειψη συνεργασίας με...


τους συναρμόδιους υπουργούς.

Μάλιστα, αρκετοί στην κυβέρνηση περιέγραφαν εδώ και καιρό ως... έτοιμο να αποχωρήσει από την κυβέρνηση τον Χάρη Θεοχάρη, καθώς όλα έδειχναν πως όταν γίνει ανασχηματισμός, ο ίδιος θα κατέβει από το «τρένο». Άλλωστε, τα προβλήματα μεταξύ Μαξίμου-Θεοχάρη είχε σχεδόν παραδεχθεί ακόμη και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, που με προσεκτικά διαλεγμένες διατυπώσεις είχε επιλέξει να... μην διαψεύσει την δυσφορία του Μαξίμου σε βάρος του υπουργού Τουρισμού.

Ενώ, λοιπόν, όντως ισχύει ότι η βαθμολογία του Χάρη Θεοχάρη στο «μπλοκάκι» του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι κάτω από τη βάση, φαίνεται ότι στο επιτελείο του πρωθυπουργού επικρατούν δεύτερες σκέψεις για το ενδεχόμενο «καρατόμησης» του υπουργού Τουρισμού. Οι δεύτερες σκέψεις αφορούν στον ίδιο τον τουρισμό, που φέτος θα περάσει κρίσιμες μέρες, καθώς στο Μαξίμου προβληματίζονται κατά πόσον θα επηρέαζε τις ούτως ή άλλως πενιχρές φετινές επιδόσεις του τουρισμού η αλλαγή του υπουργού «εν κινήσει», μεσούσης δηλαδή της εκ των πραγμάτων περιορισμένης, λόγω κορωνοϊού, τουριστικής σεζόν.

Με αυτό το δεδομένο, είτε ο Θεοχάρης θα διασωθεί από τις μικρές «διορθωτικές» κινήσεις που σχεδιάζει για τον Ιούλιο ο Κυριάκος Μητσοτάκης και θα «αναδομηθεί» τον Σεπτέμβριο στον «δομικό» ανασχηματισμό, είτε δεν θα γίνουν καθόλου διορθωτικές κινήσεις τον Ιούλιο και θα αλλάξουν πολλά πράγματα το φθινόπωρο.

matrix24.gr