Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020

«Πραξικόπημα» στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων...

Η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα περί «πραξικοπήματος» που είναι σε εξέλιξη  στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με τη σύμπραξη της κυβέρνησης έδωσε τον τόνο της σοβαρότητας όσων εκτυλίσσονται τις τελευταίες μέρες στην σε σχέση με την παράταση της θητείας των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου. 

Με πρόσχημα την...

πανδημία, 9 μέλη του απερχόμενου Δ.Σ. φέρεται να επιδιώκουν να μην διεξαχθούν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Δ.Σ. αλλά ταυτόχρονα να μην δοθεί σύντομη παράταση της θητείας με απόφαση της κυβέρνησης όπως συμβαίνει σε όλα τα αντίστοιχα νομικά πρόσωπα ώστε να οδηγηθεί σε ορισμό προσωρινής διοίκησης.


Το σενάριο αυτό επιβεβαίωσε η ανεξήγητη στάση του Υπουργού Δικαιοσύνης μετά από σχετικό αίτημα της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, της Ένωσης Δικαστικών Λειτουργών του Ελεγκτικού Συνεδρίου και της Ένωσης Μελών του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, για επέκταση της θητείας μέχρι τη λήξη της καραντίνας ώστε να προκηρυχθούν άμεσα εκλογές, ενώ μάλιστα ο ΕΟΔΥ έχει υπαγορεύσει τον τρόπο που μπορούν να γίνουν εκλογές τον κατάλληλο χρόνο.

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.