Στους δρόμους οι εκπαιδευτικοί ενάντια στις κάμερες της Κεραμέως...

Θολώνει τα νερά η υπουργός, με τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων... 
Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά του νομοσχεδίου του υπουργείου Παιδείας, που επιφέρει σαρωτικές αλλαγές σε όλες τις βαθμίδες της Εκπαίδευσης αλλά και της τροπολογιας big brother, πραγματοποιούν οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, με κεντρικό σύνθημα: «Υπερασπιζόμαστε τη Δημοκρατία, το....δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών μας».

Διαδηλώσεις επίσης θα γίνουν σε Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις.


ΔΟΕ, ΟΛΜΕ και ΟΙΕΛΕ καλούν δασκάλους και καθηγητές σε μαζική κινητοποίηση ενώ χαρακτηρίζουν «νεοφιλελεύθερο και αντιεκπαιδευτικό» το περιεχόμενο των διατάξεων του νομοσχεδίου και παράλληλα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην τροπολογία - big brother για ζωντανή αναμετάδοση των μαθημάτων από τις τάξεις, όταν θα απουσιάζουν μαθητές λόγω υγείας.


Όπως τονίζεται επίσης σε κοινή ανακοίνωση των οργανώσεων των εκπαιδευτικών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, «τόσο το αντιεκπαιδευτικό νομοσχέδιο, όσο και η τροπολογία αποτελούν, εκ μέρους της κυβέρνησης, προσπάθεια εκμετάλλευσης της κρίσης της πανδημίας με επιδίωξη να συνεχιστούν οι αντιεκπαιδευτικές πολιτικές σε βάρος της δημόσιας Εκπαίδευσης, των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των εργασιακών κατακτήσεων των εκπαιδευτικών».

Μεταξύ των άλλων τάσσονται κατά της αύξησης του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα, των συγχωνεύσεων, καταργήσεων, κατηγοριοποιήσεων σχολικών μονάδων, της αξιολόγησης καθώς και κατά της σχολειοποίησης του νηπιαγωγείου ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο.

Επισημαίνουν ότι οι αλλαγές στο ωρολόγιο πρόγραμμα δεν έχουν σχέση με την ολόπλευρη μόρφωση και τις κοινωνικές ανάγκες και τονίζουν ότι δεν θα επιτρέψουν «την, ενάντια σε κάθε επιστημονικό δεδομένο, σχολειοποίηση του νηπιαγωγείου. Δε θα ανεχτούμε και θα ακυρώσουμε στην πράξη την προσπάθεια δημιουργίας οργουελικού περιβάλλοντος στα σχολεία μας και μετατροπής της σχολικής τάξης σε τηλεοπτικό στούντιο».



Ζητούν επίσης να μην περάσει η ρύθμιση για ανώτερο ηλικιακό όριο εγγραφής στα ΕΠΑΛ τα 17 έτη, καθώς κλείνει ο δρόμος για χιλιάδες μαθητές να συνεχίσουν τη φοίτησή τους στην ειδικότητα της επιλογής τους.

Ζητούν, τέλος να μην επιστρέψει ο αναχρονιστικός θεσμός της «διαγωγής» στα απολυτήρια του Γυμνασίου και του Λυκείου, να μην επιστρέψει η εξοντωτική, διαβλητή και πανάκριβη για τις οικογένειες Τράπεζα Θεμάτων.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΟΛΜΕ:

ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ
ΤΕΤΑΡΤΗ 13/5 ΣΤΙΣ 13.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

Η κυβέρνηση, αγνοώντας τις πραγματικές ανάγκες του δημόσιου σχολείου άλλα και  τα αιτήματα και τις προτάσεις των εκπαιδευτικών κατέθεσε με εντελώς αντιδημοκρατικό τρόπο, χωρίς διάλογο και εν μέσω πανδημίας, αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, αποφάσισε το άνοιγμα των σχολείων χωρίς να έχουν ληφθεί τα απαραίτητα μέτρα προστασίας της υγείας και της ζωής μαθητών και εκπαιδευτικών, ψήφισε αιφνιδιαστικά εκπρόθεσμη τροπολογία για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος, παραβιάζοντας τα προσωπικά δεδομένα ανηλίκων μαθητών και εκπαιδευτικών καθώς και τις αρχές που διέπουν την ίδια την παιδαγωγική διαδικασία.

Οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες, ΟΛΜΕ, ΔΟΕ και ΟΙΕΛΕ, καλούν όλους/ες τους/τις εκπαιδευτικούς να συμμετάσχουν μαζικά στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στα Προπύλαια την Τετάρτη 13 Μαΐου στη 1μμ.

Διεκδικούμε:

Να αποσυρθεί το αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία.
Να μην εφαρμοστεί η τροπολογία Κεραμέως για την ζωντανή μετάδοση του μαθήματος.
Να ληφθούν άμεσα ουσιαστικά μέτρα υγιεινής και ασφάλειας σε όλα τα σχολεία.
Να αυξηθεί η χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό.