Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Πρόταση για αύξηση μισθών στα στελέχη της ΕΡΤ...

Νέους στόχους βάζει η σημερινή διοίκηση της ΕΡΤ για την ανάπτυξη της εταιρείας την πενταετία 2020 – 2024. Στη στρατηγική και επιχειρησιακό  σχέδιο αναφέρεται η...

«παύση υποχρέωσης για κερδοφορία», «η απαγκίστρωση από τον στενό δημόσιο τομέα, το ενιαίο μισθολόγιο και τις χρονοβόρες διαδικασίες προμηθειών», η «ορθολογικότερη κατανομή των πόρων σε πρόγραμμα και επενδύσεις» και ο «ανασχεδιασμός της νομοθεσίας, που αφορά την καταβολή και τον έλεγχο των εσόδων από το ανταποδοτικό τέλος».

Προτείνεται η αύξηση των μισθών στα μεσαία, ανώτερα και ανώτατα στελέχη, με βάση μελέτη τηςKorn Ferry. Κάτι ανάλογο συνέβη την περίοδο 2004 – 2009 με τη διάθεση υπέρογκων μισθών και καταστροφικά αποτελέσματα για τα οικονομικά αποτελέσματα της ΕΡΤ. Σήμερα η αμοιβή για τα ανώτατα στελέχη της ΕΡΤ ανέρχεται στα 4.800 ευρώ μεικτές αποδοχές. Επίσης, στο σχέδιο δεν προβλέπεται η πρόταση της Grant Thornton, που είχε υιοθετηθεί από την προηγούμενη διοίκηση της ΕΡΤ, για την ίδρυση δύο θυγατρικών της ERT R&D, η οποία θα αναλάμβανε την προώθηση νέων τεχνολογιών και έρευνας, και της ERT Productions και Studio, που θα παρήγαγε πρωτότυπο οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Το σχέδιο είχε παρουσιαστεί από τον πρώην υφυπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Λευτέρη Κρέτσο το 2018.

typologies.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.