Μούτες, γκριμάτσες και χειρονομίες...

0
Με γκριμάτσες και ειρωνικές χειρονομίες αντιμετώπισαν τόσο η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη όσο και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας ερωτήσεις που επικαλούνταν τα όσα είπε πρόσφατα ο Σταύρος Ξαρχάκος για την παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής της κυβέρνησης.
Στην...
ερώτηση της Βάσως Τζεβελέκου από την «Εφημερίδα των Συντακτών» προς τον κο Πέτσα, «ο Σταύρος Ξαρχάκος είπε ότι ξαναδιαβάζοντας τους 16 προεκλογικούς πυλώνες της Ν.Δ. διαπίστωσε παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής και καμία πρόνοια για τους ανθρώπους της τέχνης. Πως το σχολιάζετε; Άκουσε ο Πρωθυπουργός τα όσα είπε ο κος Ξαρχάκος; Πώς τα σχολίασε;», η κυρία Μενδώνη μόρφασε απαξιωτικά.

Σε ερώτηση της Πόλυς Κρημνιώτη από την «Αυγή» προς την κα Μενδώνη ότι «ο Σταύρος Ξαρχάκος προσάπτει στην κυβέρνηση παντελή έλλειψη πολιτιστικής πολιτικής και πρωτοφανή απαξία των ανθρώπων του πολιτισμού και ότι αντιμετωπίζει τους καλλιτέχνες ως επαίτες. Πως το σχολιάζετε;», ήταν η σειρά του Στέλιου Πέτσα να χειρονομήσει απηυδυσμένος! Όσο για την υπουργό απάντησε ότι «η κυβέρνηση επιθυμεί τους καλλιτέχνες να είναι καλλιτέχνες και δημιουργοί. Ο χαρακτηρισμός "επαίτης" είναι μάλλον προσβλητικός για τον ίδιο τον κλάδο» και έβαλε, ενοχλημένη, τελεία.

Μούτες, γκριμάτσες και χειρονομίες απέναντι στον Ξαρχάκο κ.κ. Μενδώνη και Πέτσα; Όμως ο Ξαρχάκος θα υπάρχει κι όταν τα δικά σας ονόματα δεν θα τα θυμόμαστε ούτε ως αστείο στην ιστορία του Πολιτισμού.


 Ναταλί Χατζηαντωνίου

e-tetradio.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)