Παραιτήθηκε ο εμπνευστής της «Γαλάζιας Πατρίδας»...

0
Έντονο παρασκήνιο έχει αναπτυχθεί στη γειτονική μας Τουρκία πίσω από την είδηση της αιφνιδιαστικής μετάθεσης του αντιναυάρχου του Πολεμικού Ναυτικού Τζιχάτ Γιαϊτζί στο τουρκικό Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, από τη θέση του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Ναυτικών Δυνάμεων.

Ο...

υψηλόβαθμος Τούρκος αξιωματούχος που έχει συνδέσει το όνομά του με το σχέδιο «Γαλάζια Πατρίδα» και το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο συνεργασίας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί επίσημα, έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση της κυβέρνησης Ερντογάν.

Σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε εκφράσει τη δυσφορία του για την προβολή που λάμβανε ο Γιαϊτζί από τα ΜΜΕ.


Με τις φήμες στη γειτονική μας χώρα να φουντώνουν μία από τις εξηγήσεις για την αιφνίδια απομάκρυνση του αντιναυάρχου, όπως αποκάλυψε απόστρατος τούρκος συνταγματάρχης στην τουρκική τηλεόραση, ήταν η παρέμβαση του σε διαγωνισμό για προμήθεια καλωδίων για τις τορπίλες του τουρκικού πολεμικού ναυτικού, όπου τον διαγωνισμό κέρδισε κάποιος γνωστός του τούρκου επιτελάρχη. Ωστόσο, άλλη επιτροπή έκρινε το υλικό ακατάλληλο με αποτέλεσμα ο Γιαϊτζί να ακυρώσει τον διαγωνισμό. Η εταιρία που κέρδισε τον διαγωνισμό προμήθειας διαμαρτυρήθηκε στο υπουργείο Άμυνας και ο υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ έδωσε εντολή να διεξαχθεί έρευνα, η δε αρμόδια επιτροπή που διερευνά το θέμα ζήτησε την απομάκρυνση του τούρκου αντιναυάρχου.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)