Τρίτη, 26 Μαΐου 2020

Προανακριτική: Η πλειοψηφία βαφτίζει μάρτυρες ως υπόπτους...

Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην πρωτοφανή αυτή εξέλιξη και επιφυλάσσεται για τη στάση του εντός της προανακριτικής...

Η πλειοψηφία της προανακριτικής επιτροπής της Βουλής για την υπόθεση Novartis και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο επιμένει να κληθούν να καταθέσουν ως ύποπτοι τρεις από...

τους μάρτυρες της υπόθεσης, o εκδότης Ιωάννης Φιλιππάκης, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου και ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Τάρκας. Ο ΣΥΡΙΖΑ αντιδρά στην πρωτοφανή αυτή εξέλιξη και επιφυλάσσεται για τη στάση του εντός της προανακριτικής.

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σπύρος Λάππας, τόνισε ότι η προανακριτική επιτροπή «δεν μπορεί να καταστήσει κάποιους υπόπτους, πριν από τη σύνταξη του Πορίσματος» σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να καταστήσουμε υπόπτους κάποιους, επειδή τους χαρακτήρισε έτσι ένας ιδιώτης, ο Σάμπη Μιωνής».

Από την πλευρά του ο Γιάννης Γκιόλιας τόνισε ότι «η διεύρυνση του κατηγορητηρίου αφορά αυτοτελείς πράξεις, οι οποίες αναφέρονται από έναν και μόνο ιδιώτη, τον κ. Μιωνή. Εμείς είμαστε εισαγγελείς ειδικών καθηκόντων. Δεν είναι θέσφατο τα όσα καταγγέλλει ο Μιωνής, το αντίθετο μάλιστα».

Σημείωσε ότι στην προανακριτική «ψάχνουμε την αλήθεια, κι αυτό δεν μπορεί να γίνει χωρίς καταθέσεις μαρτύρων, χωρίς αποδεικτικό υλικό. Εμμένουμε να εξεταστούν όλοι οι παράγοντες που μπορούν να συνεισφέρουν επί του ερευνητέου θέματος», ενώ πρόσθεσε:

«Χωρίς τη διασφάλιση των εχέγγυων εμείς θα το σκεφτούμε πολύ σοβαρά θα συνεχίσουμε να παριστάμεθα μόνο για να προβάλουμε ενστάσεις στις μεθοδεύσεις σας».

Ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει να κληθούν ως μάρτυρες οι επόπτες Αντεισαγγελεις του Αρείου Πάγου Δ. Παπαγεωργίου και Π. Μπρακουμάτσος, οι εισαγγελείς Γ. Καλούδης και Ηλ. Ζαγοραίος, η δημοσιογράφος Γιάννα Παπαδάκου, ο Ι. Φιλιππάκης και ο δικηγόρος του κ. Μαργωμένος, ο Αλ. Τάρκας και ο εκπρόσωπος του Σάμπη Μιωνή, κ. Ιατρού. Επίσης, η πρώην Γενική Επιθεωρήτρια Δημόσιας Διοίκησης, Μαρία Παπασπύρου και οι Εισαγγελείς Διαφθοράς.

Το Κίνημα Αλλαγής ζητάει να κληθεί για εξέταση και πάλι ο Ιωάννης Αγγελής...

Πηγή: efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.