Το Παρίσι δεν θέλει οι Γάλλοι να ταξιδέψουν στο εξωτερικό το καλοκαίρι...

Η γαλλική κυβέρνηση ζήτησε από τους πολίτες να αποφύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό φέτος το καλοκαίρι και αντιπροτείνει να...

πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους εντός της χώρας.

Αυτό ανέφερε η υπουργός Περιβάλλοντος Ελίζαμπεθ Μπόρν, σε συνέχεια των δηλώσεων που είχε κάνει στις αρχές του μήνα ο Εμμανουέλ Μακρόν, επισημαίνοντας ότι θεωρεί απίθανο οι Γάλλοι να μπορέσουν να πραγματοποιήσουν φέτος μεγάλα ταξίδια και προσθέτοντας ότι ακόμη και τα ταξίδια μέσα στην Ευρώπη θα πρέπει να είναι περιορισμένα.

Σύμφωνα με την Μπορν την επόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση θα αποφασίσει να χαλαρώσει τους κανόνες για εσωτερικές μετακινήσεις στη χώρα, καθώς, προς το παρόν, είναι σε ισχύ η απαγόρευση μετακίνησης για πάνω από 100 χλμ από τον τόπο κατοικίας.

Επισήμανε ότι τα πάρκα του Παρισιού πρέπει να μείνουν κλειστά προς το παρόν, καθώς η γαλλική πρωτεύουσα παραμένει στην «κόκκινη ζώνη», αναφορικά με την εξάπλωση του ιού.

Αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις δηλώσεις της δημάρχου, Αν Ινταλγκό, η οποία έχει ζητήσει να ανοίξουν τα πάρκα, καθώς οι Παριζιάνοι, που ζουν ως επί το πλείστον σε διαμερίσματα, συνωστίζονται στις γύρω από τα κλειστά πάρκα σε σημεία που είναι δύσκολο να τηρηθούν οι απαιτούμενες αποστάσεις...

efsyn.gr