Κυριακή, 3 Μαΐου 2020

Τι θα είχε γίνει αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ;...

Βρίσκουν πολύ διασκεδαστικό, τελευταία, οι δεξιοί το υποθετικό ερώτημα «τι θα γινόταν τώρα αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ». Αναρωτήθηκε μάλιστα και ο Κ. Μητσοτάκης στη Βουλή.
Τι θα γινόταν, δηλαδή, αν...

τους ίδιους και τα συστημικά ΜΜΕ τούς διακατείχε το έξαλλο, τυφλό μίσος από την απώλεια της εξουσίας, που τους υποκινούσε επί τέσσερα..
χρόνια.
Ναι, θα ήταν δύσκολα με μια αντιπολίτευση που θα υπονόμευε συστηματικά κάθε μέτρο, θα καλλιεργούσε τον πανικό, θα πριόνιζε το ΕΣΥ, θα αποδομούσε τους συντονιστές της προσπάθειας, θα απαιτούσε από την Ευρώπη να μας λιώσει σαν κατσαρίδες και θα ζητούσε ανά τρεις ώρες να φύγει η κυβέρνηση των μαδούρων.
Αυτά κατά πάσα πιθανότητα θα είχαν συμβεί αν κυβερνούσε ο ΣΥΡΙΖΑ.
Ξέρουμε όμως και τι δεν θα είχε συμβεί.
Δεν θα είχε πιαστεί ο υπουργός Εργασίας με μια γίδα 85 εκατομμυρίων στην πλάτη.
Δεν θα είχε ξεπουλήσει ο υπουργός Ενέργειας κάθε κανόνα περιβαλλοντικής προστασίας με διαδικασία κατεπείγοντος.
Δεν θα είχε πλέξει ο υπουργός Ανάπτυξης το εγκώμιο της κερδοσκοπίας και δεν θα του φαινόταν λογικό να πληρώνουμε 1,5 ευρώ τις μάσκες μιας χρήσεως.
Δεν θα είχε βρει ευκαιρία ο υπουργός Εσωτερικών να προωθήσει τις απευθείας αναθέσεις στους ΟΤΑ.
Δεν θα είχε περάσει η υπουργός Παιδείας όλους τους κόφτες που ζητούν για τη Μέση Εκπαίδευση οι σχολάρχες και οι ιδιοκτήτες των ΙΕΚ.
Και σίγουρα θα είχαν επιδοτηθεί από το κράτος οι συμβάσεις εργασίας και όχι η αναστολή τους.
Αυτά ως βασικά.
Γιατί η πραγματική αγωνία τού τι μας περιμένει τώρα, που κυβερνάει η Ν.Δ., αφορά τα από εδώ και πέρα.

Η ΑΥΓΗ
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.