Νέο ναζιστικό κόμμα από Κασιδιάρη...

Με «διάγγελμα» στο διαδίκτυο ο Ηλίας Κασιδιάρης ανακοίνωσε την ίδρυση νέου κόμματος, χωρίς να αποκαλύπτει ακόμα τον τίτλο του και δηλώνοντας ότι αποχώρησε από τη Χρυσή Αυγή, επειδή δεν...
έγινε δεκτή από τον Μιχαλολιάκο η πρόταση «αναδιοργάνωσης» της ναζιστικής οργάνωσης.

 Το σχέδιο του Κασιδιάρη είχε αποκαλυφτεί από την «Εφ.Συν.»...
την περασμένη Δευτέρα («Κοψοχέρης και ο Κασιδιάρης», 18.5.2020). Το ρεπορτάζ επιβεβαιώθηκε από τον Μιχαλολιάκο, ο οποίος αρκέστηκε να πει ότι έχει γραφτεί από έναν «μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη μας, που συστηματικά και κατ' επάγγελμα συκοφαντεί το κίνημά μας».

Στην ανακοίνωσή του, που έχει αναρτηθεί στο διαδίκτυο κάτω από το πασοκικό σύνθημα που κακοποιούν εδώ και χρόνια οι Χρυσαυγίτες («Η Ελλάδα ανήκει στους Ελληνες»), ο Κασιδιάρης δεν αναφέρεται σε άλλους συνεργάτες. Μιλά γενικά για «πληρέστατο και εφαρμόσιμο πρόγραμμα» - χωρίς να το παραθέτει - και για πλαισίωσή του από μη κατονομαζόμενους «Ελληνες και Ελληνίδες εγνωσμένου κύρους και αναγνωρισμένης αξίας» (https://www.ellhnes.net).


Η πρωτοβουλία Κασιδιάρη είναι ακόμα μια κίνηση προσωπικής στρατηγικής, παρόμοια με εκείνη που επιχείρησε ο Λαγός μετά το φιάσκο των περσινών εκλογών και με σαφή πρόθεση να διαχωρίσει τις ποινικές ευθύνες του από τον ισόβιο Αρχηγό του. Το μυαλό όλων των υπόδικων στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης παραμένει στραμμένο στο Κακουργιοδικείο, που σε λίγο καιρό θα εκδώσει την τελική του ετυμηγορία.

Το μόνο στοιχείο που περιλαμβάνει ο άδειος ακόμα ιστότοπος της νέας οργάνωσης είναι ότι το γραφείο του Κασιδιάρη βρίσκεται απέναντι από το Α/Τ της Ομόνοιας.

Στο αυριανό φύλλο της «Εφ.Συν.» θα αποκαλύψουμε ένα σημαντικό ντοκουμέντο γι' αυτή τη δεύτερη διάσπαση της Χρυσής Αυγής.

Δ.Ψ.

efsyn.gr