Ελβετία: Ναι στο σεξ, όχι στο μποξ...

0
Περίεργα πράγματα συμβαίνουν στην Ελβετία. Οι αρχές της χώρας έδωσαν το πράσινο φως στην επαναλειτουργία των οίκων ανοχής, ενώ απαγορεύουν τα αθλήματα που απαιτούν σωματική επαφή, όπως το μποξ.

Όπως αναφέρει το...

πρακτορείο «Bloomberg», η κυβέρνηση της Ελβετίας ανοίγει τους οίκους ανοχής από τις έξι Ιουνίου, την ίδια ώρα όμως δεν επιτρέπει σπορ όπως τζούντο, μποξ και πάλη.

«Πρόκειται για τα αθλήματα που απαιτούν στενή σωματική επαφή», έσπευσαν να υποστηρίξουν οι αρχές της κυβέρνησης, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσουν την απόφαση τους.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η πορνεία είναι νόμιμη στην Ελβετία με τους οίκους ανοχής να ανοίγουν για τους πελάτες στις 6 Ιουνίου.

Ανακοινώνοντας τα νέα μέτρα που επηρεάζουν περίπου 20.000 εργαζόμενους στη βιομηχανία του σεξ, ο Ελβετός υπουργός Υγείας, Αλεν Μπερσέ δήλωσε για να στηρίξει την απόφασή του:

«Υπάρχουν σίγουρα προσωπικές επαφές, αλλά είναι εφικτή ως ένα βαθμό η η προστασία των πελατών και εργαζομένων», τόνισε σε συνέντευξη Τύπου.

Πάντως, η ένωση της σεξουαλικής βιομηχανίας της Ελβετίας, όπως αναφέρει η βρετανική εφημερίδα «Daily Mail», έχει καταρτίσει έναν κατάλογο με τους κανόνες στο σεξ που θεωρείται ότι περιορίζουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού στους οίκους ανοχής.

Οι στάσεις που επιτρέπονται στο σεξ είναι δύο: η δημοφιλής «στάση του σκύλου», με τη γυναίκα να στηρίζεται στα χέρια και τα πόδια της και τον άντρα να βρίσκεται από πίσω της και η «ανάποδη καουμπόισσα» με τον άνδρα να ξαπλώνει ανάσκελα και τη γυναίκα να κάθεται από πάνω του όμως εκείνος κοιτάζει την πλάτη αντί για το στήθος της.

Οι στάσεις στο σεξ που προστατεύουν από τον κορωνοϊό συγκαταλέγονται σε ειδική λίστα που έχει συντάξει ελβετικοί οίκοι ανοχής.

Οι εργαζόμενοι σε αυτούς είναι ήδη ενήμεροι για το τι επιτρέπεται και τι όχι και αδημονούν να ξαναπιάσουν δουλειά.

Όσοι εργάζονται στην ελβετική βιομηχανία του σεξ ,θα πρέπει να ακολουθούν κατά γράμμα τα όσα αναφέρονται στη λίστα που προτείνει τις δύο αυτές στάσεις κατά τις οποίες υπάρχει απόσταση μεταξύ των σεξουαλικών συντρόφων και έτσι μειώνεται ο κίνδυνος μετάδοσης της νόσου Covid- 19 μέσω σταγονιδίων.

Eκτός από τις στάσεις «doggy style» και «reverse cowgirl», τα άλλα μέτρα για την προστασία της υγείας των εργαζομένων στους οίκους ανοχής περιλαμβάνουν τον εξαερισμό του χώρου για τουλάχιστον 15 λεπτά μετά από κάθε πελάτη και το πλύσιμο των σεντονιών και των πετσετών στους 60 βαθμούς Κελσίου κάθε φορά.

Συνιστάται επίσης στους εργαζόμενους να φορούν γάντια ενώ προφυλακτικά και απολυμαντικά θα προσφέρονται στους πελάτες.

Κάθε επίσκεψη πρέπει να διαρκεί μέχρι 15 λεπτά.

Πάντως, η απόφαση των Ελβετών να ανοίξουν ξανά οι οίκοι ανοχής της χώρας έρχεται σε αντίθεση με την στρατηγική που ακολουθεί η Ολλανδία.
Ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας, Μαρκ Ρούτε, δήλωσε προχθές σε συνέντευξη Τύπου ότι, ενώ τα γυμναστήρια και οι σάουνες πιθανότατα θα ανοίξουν ξανά την 1η Ιουλίου, οι εργαζόμενοι σε οίκους ανοχής θα πάνε ξανά στη δουλειά από τον Σεπτέμβριο.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)