Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

Βρετανική εταιρία: «Τέλη Μαΐου θα γνωρίζουμε αν μπορούμε να παρασκευάσουμε ένα εκατ. εμβόλια»

Μια βρετανική παρασκευάστρια εταιρεία ενός πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού θα είναι σε θέση να  γνωρίζει ως το τέλος Μαΐου αν μπορεί να παρασκευάζει ένα εκατομμύριο δόσεις τον μήνα.

Η παρασκευάστρια εταιρεία ενός πιθανού εμβολίου κατά του κορονοϊού, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο της παραγωγής από βρετανούς επιστήμονες...
, ανακοίνωσε σήμερα ότι ως το τέλος Μαΐου θα γνωρίζει αν μπορεί να παρασκευάζει ένα εκατομμύριο δόσεις τον μήνα με στόχο να αποκτήσει αποθέματα προς εμπορική χρήση όταν εγκριθεί το εμβόλιο.

Η Cobra Biologics είναι μια από τις εταιρείες που εργάζονται για την παρασκευή ενός εμβολίου γνωστού, ως ChAdOx1 nCoV-19, το οποίο αναπτύσσουν επιστήμονες στο πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Ο επικεφαλής της εταιρείας Πίτερ Κόλμαν δήλωσε ότι η εταιρεία δεν είναι υπεύθυνη για να αποδείξει την αποτελεσματικότητα του εμβολίου και ότι αυτές οι δοκιμές γίνονται από τους επιστήμονες της Οξφόρδης επισημαίνοντας ότι υπάρχουν κίνδυνοι στο εγχείρημα αυτό.

Η βρετανική φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca συνεργάζεται με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης για την ανάπτυξη, παραγωγή και διάθεση του πιθανόν αποτελεσματικού εμβολίου το γρηγορότερο δυνατόν, αν φυσικά επιτύχει κατά τις κλινικές δοκιμές.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.