Πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας: «Το ποδόσφαιρο θα βοηθήσει στην ψυχολογική ανάταση των ανθρώπων»

Η Premier League βρίσκεται σε διαδικασία επανεκκίνησης, με τις περισσότερες ομάδες να έχουν ταχθεί ανοιχτά υπέρ της επιστροφής στη δράση.

Μάλιστα, ο πρόεδρος της Κρίσταλ Πάλας το πήγε ένα…
βήμα παραπέρα. Συγκεκριμένα, σε ένα άρθρο του στην εφημερίδα Sunday Times, τόνισε ότι το ποδόσφαιρο μπορεί να λειτουργήσει ως ψυχολογική ανάταση των ανθρώπων εν μέσω της κρίσης του κορωνοϊού.

«Το ποδόσφαιρο έχει τη δύναμη να φωτίζει τις ζωές των ανθρώπων. Γιατί να μην χρησιμοποιήσουμε ξανά αυτή τη δύναμη; Φυσικά υπάρχουν πολλά εμπόδια. Γνωρίζουμε ότι θα δώσουμε τους αγώνες χωρίς φιλάθλους στο γήπεδο. Χωρίς εμβόλιο ή χωρίς ένα… θαύμα, οι επόμενοι μήνες θα είναι ένα παιχνίδι γάτας-ποντικιού με τον κορωνοϊό. Πρέπει να βρούμε τρόπους να ανακουφίσουμε τους ανθρώπους εν μέσω της κρίσης. Να προχωρήσουν μπροστά. Το ποδόσφαιρο δεν μπορεί να περιορίσει τον πόνο, αλλά μπορεί να προσφέρει χαρά», σημείωσε αρχικά ο Στιβ Πάρις.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «θέλω να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα και για καθαρά αγωνιστικούς λόγους. Να στεφθεί πρωταθλήτρια η Λίβερπουλ και να δώσουμε το δικαίωμα σε όλες τις ομάδες να διεκδικήσουν στον αγωνιστικό χώρο αυτό που τους αξίζει. Δεν γίνονται όλα μόνο για τα χρήματα, αλλά σίγουρα όλοι πρέπει να νοιαζόμαστε και για την οικονομία. Το ποδόσφαιρο είναι από τις πλέον επιτυχημένες βιομηχανίες της βρετανικής οικονομίας. Όλες οι ομάδες πληρώνουμε 3,3 δισεκατομμύρια λίρες σε φόρους κάθε χρόνο και η Premier League χρηματοδοτεί όλη την πυραμίδα του ποδοσφαίρου».

Τέλος, ο διοικητικός ηγέτης των «αετών» ανέφερε ότι «εφόσον δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε τώρα, πώς είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε τον Αύγουστο ή τον Σεπτέμβριο; Είμαστε σίγουροι ότι τα πράγματα θα είναι διαφορετικά τότε; Όπως είπε και ο πρόεδρος της ισπανικής λίγκας “δεν μπορώ να καταλάβω γιατί να υπάρχει μεγαλύτερος κίνδυνος στο να παίζεις ποδόσφαιρο, από το να δουλεύεις σε ένα εργοστάσιο ή να ψαρεύεις στη θάλασσα”. Το ποδόσφαιρο είναι μια βιομηχανία που προσπαθεί να επιστρέψει και σίγουρα δεν θα επιστρέψει το ίδιο».