Ανελέητο κυνήγι εισαγγελέων και... μαγισσών...

Φαίνεται ότι η κυβέρνηση και η Ν.Δ. βρήκαν τον αποδοτικότερο τρόπο σεβασμού της ανεξαρτησίας της Δικαιοσύνης. Αποφάσισαν απλά να αγνοήσουν τον θεσμό και τις δικαστικές διαδικασίες που προβλέπουν οι νόμοι και η Ευρωπαϊκή Σύμβαση για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου και...

να εφαρμόσουν τους κανόνες Δικαίου της εκτελεστικής εξουσίας.

Μπορεί, για παράδειγμα, να υποβάλλεται από δικαστικό λειτουργό αίτημα εξαίρεσης συναδέλφου του και στη συνέχεια το αίτημα να εξετάζεται από αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο, όμως στη Βουλή οι νόμοι δεν ισχύουν κι έτσι τα μέλη της πλειοψηφίας μιας προανακριτικής επιτροπής μπορούν να καταργούν άλλα μέλη της, να αλλάζουν κατά το δοκούν τα κατηγορητήρια και να μην ενδιαφέρονται για τυχόν ακυρότητες της διαδικασίας.

Αποδεικνύοντας ότι στη Βουλή ισχύει ο Νόμος του Σερίφη αντί της διάκρισης των εξουσιών καταφεύγουν τώρα σε άλλες υποθέσεις αναζητώντας στοιχεία ενοχής. Αφετηρία οι όψιμες και πανομοιότυπες καταθέσεις των εισαγγελέων Ε. Ράικου και Π. Αθανασίου και του επιχειρηματία Σ. Μιωνή (στενού φίλου του συμβούλου Σαμαρά κ. Παπασταύρου). Ο Σ. Μιωνής αποφάσισε τώρα να καταθέσει μήνυση κατά του εκδότη Φιλιππάκη (με τον όποιο δύο φορές έχει συνάψει συμφωνητικό μετά την πολύχρονη σφοδρή διαμάχη τους) αλλά και κατά του Δ. Παπαγγελόπουλου και της δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκου.

Προς το παρόν η Δικαιοσύνη παρατηρεί εκ του μακρόθεν την εκτελεστική εξουσία να «δικάζει» τους λειτουργούς της και έντιμοι σε όλη τους την καριέρα εισαγγελικοί λειτουργοί να γίνονται βορά σε μια καλοστημένη προπαγάνδα σπίλωσης. Λοιδορούνται από αδρά δανειοδοτημένα ΜΜΕ που αμείφθηκαν πλουσιοπάροχα στο παρελθόν για τις καλές τους υπηρεσίες από δημόσιους φορείς της Υγείας, ελεγχόμενες φαρμακευτικές εταιρείες και μεγάλα διαφημιστικά πακέτα τραπεζών.


Παραμένει ερώτημα αν οι αρεοπαγίτες (Ζαχαρής και Σοφουλάκης) που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση των ισχυρισμών Αγγελή θα συμφωνήσουν με έγκριτους συναδέλφους τους που έκριναν επανειλημμένα στο παρελθόν ως απολύτως αβάσιμες ανάλογες καταγγελίες του Ι. Αγγελή ή αν θα συνταχθούν με το περιρρέον κλίμα προαποφασισμένων ενοχοποιήσεων.

Η (παρα)δίκη στη Βουλή

Το σκάνδαλο της Novartis αποκλειστικά ως προϊόν «σκευωρίας» μεταφέρθηκε με πρωτοβουλία της κυβέρνησης στη Βουλή, η οποία και ανέλαβε να… αποδώσει τη δικαιοσύνη της πλειοψηφίας. Κι ενώ, όπως είχε αποφασίσει η προηγούμενη προανακριτική επιτροπή επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, η υπόθεση στο σύνολό της έπρεπε να αφεθεί στα χέρια της Δικαιοσύνης, σήμερα η επιτροπή προχωρά στο κυνήγι μαγισσών αντί στο κυνήγι εκείνων που ενδεχομένως έβαλαν το χέρι στο μέλι. Πριν ολοκληρωθεί η κύρια ανάκριση και οδηγηθούν σε βουλεύματα οι ογκώδεις δικογραφίες της Novartis, η Βουλή αποφάσισε να εκδώσει απαλλακτικές και καταδικαστικές αποφάσεις.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη efsyn.gr