Οσμή σκανδάλου με απόρρητα κονδύλια στο υπουργείο Μετανάστευσης

0
1/05/20

Τη διαχείριση απόρρητων κονδυλίων στον υπουργό Μετανάστευσης, ο οποίος θα μπορεί να τα διαθέσει χωρίς να λογοδοτεί αφού τα στοιχεία δεν θα δημοσιεύονται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ούτε ασφαλώς στη Διαύγεια, επιχειρεί να παραχωρήσει η κυβέρνηση με σχέδιο νόμου το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, στο νομοσχέδιο με τίτλο «Βελτίωση της μεταναστευτικής νομοθεσίας, τροποποίηση διατάξεων των νόμων 4636/2019 (Α΄ 169), 4375/2016 (Α΄ 51), 4251/2014 (Α΄ 80)...
και άλλες διατάξεις» περιλαμβάνεται άρθρο, σύμφωνα με το οποίο πιστώνεται στον προϋπολογισμό του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου ειδική πίστωση «απόρρητων εθνικών αναγκών» τη διαχείριση της οποίας αναλμβάνει αποκλειστικά και χωρίς καμιά λογοδοσία ο αρμόδιος υπουργός.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στο σχέδιο νόμου «η διάθεση οποιουδήποτε ποσού από την πίστωση αυτή, διενεργείται με απόφαση του υπουργού Μετανάστευσης και Ασύλου και μετά από γνώμη της Επιτροπής Ειδικών Δαπανών« ενώ καθίσταται απολύτως σαφές ότι για τις εν λόγω δαπάνες «δεν αποδίδεται λογαριασμός» και η απόφαση η οποία ασκείται κατ' αποκλειστική αρμοδιότητα του υπουργού «δεν δημοσιεύεται στο Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης ούτε αναρτάται σε οποιοδήποτε πληροφοριακό σύστημα ή πλατφόρμα».


Με άλλα λόγια, η κυβέρνηση επιχειρεί να παραχωρήσει στον υπουργό Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη τη διαχείριση απόρρητων κονδυλίων, χωρίς κανένας να μπορεί να ελέγξει για ποιον ακριβώς σκοπό και σε ποιους κατευθύνονται αυτά. Με δήλωσή του ο βουλευτής Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Πολιτισμού και Αθλητισμού, Γιάννης Μπουρνούς σημειώνει ότι ο κ. Μηταράκης «παραχωρεί στον εαυτό του το δικαίωμα να διαχειρίζεται ειδική απόρρητη πίστωση, χωρίς να δίνει λογαριασμό σε κανέναν, ώστε να μπορέσει το αμέσως επόμενο διάστημα να μοιράζει με πρόσχημα ζητήματα εθνικής ασφάλειας λεφτά σε ημέτερους».

«Αν αναλογιστούμε, ότι, χωρίς καν μυστικά κονδύλια, έχουμε ήδη ζήσει τα...αφρόδιχτα (!) του κ. Στεφανή, που θα σταματούσαν τις ροές (αλήθεια, που χάθηκαν αυτά τα δίχτυα των 500.000 ευρώ;!), σκεφτείτε τι φαγοπότι ετοιμάζουν... Με ήδη προαναγγελθείσα μια πρωτοφανή οικονομική κρίση, η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει απτόητη να κατασπαράζει ξεδιάντροπα το δημόσιο χρήμα. Όπως ακριβώς έκαναν και το 2009, οδηγώντας το δημόσιο έλλειμμα στο 13%. Πρόκειται για (άλλη μια) σκανδαλώδη διάταξη που προσβάλει τη νοημοσύνη μας» συμπληρώνεόι ο Γιάννης Μπουρνούς καλώντας τόσο τον υπουργό Μετανάστευσης, όσο και τον πρωθυπουργό να αποσύρουν αμέσως τη συγκεκριμένη σκανδαλώδη διάταξη. 

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)