Δευτέρα, 18 Μαΐου 2020

Κύριε υπουργέ, μας κοροϊδεύετε!...

Σε απαράδεκτη κοροϊδία εξελίσσεται το πρόβλημα των εκκρεμών συντάξεων, της καταβολής των αναδρομικών στις επικουρικές συντάξεις και της εφαρμογής του νέου νόμου για τους απασχολούμενους συνταξιούχους.

Ο...

υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων με δηλώσεις του στο ΑΠΕ/ΜΠΕ, επιβεβαιώνοντας το δημοσίευμα της «Εφ.Συν.» για τις καθυστερήσεις στην εφαρμογή του νέου νόμου και τη μετάθεση των αναδρομικών για το φθινόπωρο, έδωσε ένα νέο χρονοδιάγραμμα, χωρίς καν να αισθανθεί την ανάγκη να ζητήσει ένα «συγγνώμη» από τον κόσμο που προσδοκούσε την τήρηση των κυβερνητικών δεσμεύσεων.

Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα, τον Ιούνιο θα ισχύσει η ψηφιακή σύνταξη, αλλά μόνο για το 40% των νέων συντάξεων, ενώ μόλις τον Αύγουστο θα ισχύσει η μείωση του 30% στις συντάξεις των απασχολούμενων συνταξιούχων, από το 60% που είναι σήμερα. Επίσης, επιστροφές στα αναδρομικά των επικουρικών μπορούν να προσδοκούν μόνο από τον Οκτώβριο οι συνταξιούχοι και μόλις τον Σεπτέμβριο του 2020 θα αρχίσουν να ισχύουν τα νέα ποσοστά αναπλήρωσης που προβλέπει ο δικός του νόμος, ο οποίος ψηφίστηκε τον Φεβρουάριο!

Δυστυχώς, η «Εφ.Συν.» επιβεβαιώνεται ακόμη μια φορά. Αλλά αυτό δεν μας κάνει περισσότερο ευτυχείς. Διότι ο υπουργός Εργασίας σε συνεργασία με τον διοικητή του ΕΦΚΑ ξεγέλασαν τους συνταξιούχους. Οχι μόνο αυτούς που περιμένουν την απόφαση για πάνω από 230.000 εκκρεμείς συντάξεις, ούτε μόνο εκείνους που περιμένουν επί μήνες να λάβουν μέρος των περικοπών που τους επιδίκασε το Συμβούλιο της Επικρατείας το περασμένο φθινόπωρο αλλά και εκείνους που, νομίζοντας ότι οι νόμοι λειτουργούν, έσπευσαν να ξεκινήσουν εκ νέου εργασία και έσπευσαν να δηλώσουν νομίμως την απασχόλησή τους στον ΕΦΚΑ.

Κύριε υπουργέ, γιατί μας κοροϊδεύετε;

Χριστίνα Κοψίνη

efsyn.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.