Προειδοποίηση Κίνας σε ΗΠΑ... Βρισκόμαστε στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου...

0
Βρισκόμαστε στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου...

Η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες βρίσκονται «στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», προειδοποίησε σήμερα, κατά την ετήσια συνέντευξή του στον Τύπο, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι.

Ο ίδιος εξέφρασε τη λύπη του για την...
αύξηση των εντάσεων με την Ουάσινγκτον γύρω από την επιδημία της Covid-19.

«Εκτός από την καταστροφή που προκαλείται από τον νέο κορονοϊό, ένας πολιτικός ιός διαδίδεται στις Ηνωμένες Πολιτείες», δήλωσε ο Ουάνγκ.

«Αυτός ο πολιτικός ιός επωφελείται κάθε ευκαιρίας για να επιτεθεί και να δυσφημήσει την Κίνα», υπογράμμισε ο υπουργός.

«Ορισμένες αμερικανικές πολιτικές δυνάμεις παίρνουν όμηρο τις σχέσεις ανάμεσα στην Κίνα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και ωθούν τις δύο χώρες μας στο χείλος ενός νέου Ψυχρού Πολέμου», δήλωσε εκφράζοντας τη λύπη του ο Ουάνγκ.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ακόμη πως η Κίνα και οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν αμφότερες να κερδίσουν από τη συνεργασία και να χάσουν από την αντιπαράθεση, ενώ πρόσθεσε πως οι δύο πλευρές πρέπει να βρουν έναν τρόπο ειρηνικής συνύπαρξης.

Σύμφωνα με τον Ουάνγκ, οι δύο χώρες είναι ανάγκη να αρχίσουν να συντονίζουν τις μακροοικονομικές πολιτικές τους για χάρη των αντίστοιχων οικονομιών τους καθώς και για χάρη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών υπογράμμισε ακόμη πως αυτοί που θέλουν να κάνουν την Κίνα να πληρώσει αποζημίωση για το ξέσπασμα του κορονοϊού ονειροπολούν.

Εξάλλου ο Ουάνγκ προειδοποίησε πως ο νόμος για την εθνική ασφάλεια στο Χονγκ Κονγκ, που κατατέθηκε στο κινεζικό κοινοβούλιο, θα εφαρμοσθεί «χωρίς την παραμικρή καθυστέρηση».

Η δήλωση του κινέζου υπουργού έγινε ενώ, με αφορμή αυτό τον νόμο, εκατοντάδες διαδηλωτές συγκρούονται σήμερα με τις δυνάμεις της τάξης στην πρώην βρετανική αποικία...

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)