«Γονατίζει» την Airbnb η πανδημία του κορονοϊού...

Άσχημα είναι τα νέα για περίπου 1.900 εργαζόμενους της Airbnb καθώς η εταιρεία προχωρά στην απόλυσή τους εξαιτίας...

του οικονομικού πλήγματος που έχει δεχθεί από την πανδημία του νέου κορονοϊού και των μέτρων απαγόρευσης. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρεία βραχυπρόθεσμης ενοικίασης ανακοίνωσε την απόλυση περίπου του 25% του εργατικού δυναμικού.

«Περνάμε συλλογικά την πιο οδυνηρή κρίση της ζωής μας», έγραψε σε επιστολή προς τους εργαζομένους ο Μπράιαν Τσέσκι, ιδρυτής της πλατφόρμας ενοικίασης κατοικιών και πρόσθεσε ότι η επιχείρηση έχει «χτυπηθεί σκληρά» και τα έσοδα φέτος αναμένεται να είναι λιγότερα από τα μισά από αυτά που κέρδισε το 2019.

Όπως ανακοίνωσε ο Τσέσκι, «παγώνουν» όλα τα σχέδια της Airbnb που είχαν να κάνουν με ξενοδοχειακές μονάδες, μεταφορές και πολυτελείς διαμονές.


Οι υπάλληλοι της εταιρείας στις ΗΠΑ , όπως αναφέρει το CNN, θα λάβουν μία βασική αποζημίωση που αντιστοιχεί σε 14 εβδομάδες δουλειάς, συν μία εβδομάδα για κάθε έτος που εργάζονταν για την Airbnb. Παράλληλα, θα τους παρασχεθεί 12μηνη υγειονομική περίθαλψη. Η 11η Μαΐου θα είναι η τελευταία ημέρα μέρα δουλειάς για όσους απολύονται στις ΗΠΑ και τον Καναδά. Στις άλλες χώρες, η εταιρεία θα καλύψει τα έξοδα ασφάλισης υγείας των υπαλλήλων έως το τέλος του τρέχοντος έτους.

Η Airbnb παγκοσμίως μετρά 7.500 υπαλλήλους με το προσωπικό να αναμένεται σύντομα να συρρικνωθεί σύμφωνα και με τις ανακοινώσεις του Μπράιαν Τσέσκι.