Μητσοτάκης ο Αλχημιστής: Μετατρέπει τα μέτρα στήριξης 8,5 δισ. σε 24 δισ., με… δημιουργική λογιστική! [VIDEO]

Τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας που ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τετάρτη στο διάγγελμα του, σχολίασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου, μιλώντας στην εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη. Όπως ανέφερε, τα 24 δισ. ευρώ δεν υπάρχουν πουθενά, είναι τελείως πλασματικό νούμερο και αποτέλεσμα δημιουργικής λογιστικής.

Όπως εξήγησε ο κ. Κούλογλου, «Τα πραγματικά μέτρα, αυτά που έχουν εξεταστεί και εγκριθεί από την Κομισιόν, είναι 8,5 δισ. ευρώ. Σε αυτά προσθέτουν την επιστρεπτέα προκαταβολή και τις εγγυήσεις και έτσι φτάνουμε συνολικά στα 14 δισ....
» και συμπλήρωσε πως «τα 8,5 είναι πραγματικά, εκταμιεύονται από το δημόσιο, μετά γίνεται ένα απίστευτο λογικό άλμα λέγοντας ότι “με αυτό που κάνουμε θα φτάσουμε στα 20 δισ”. Αν η γιαγιά μου είχε καρούλια θα ήταν πατίνι…» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ο Στ. Κούλογου επισήμανε ότι η Ελλάδα είναι ουραγός στην Ευρώπη στα μέτρα στήριξης και έφερε ως παράδειγμα την Πορτογαλία η οποία έχει πάρει 28 δισ. μέτρα. «Είμαστε σχεδόν στο ¼. Έχουν μείνει έξω μια σειρά από επιχειρήσεις. Πώς θα ζήσουν αυτοί οι άνθρωποι; Το ίδιο συμβαίνει με τους εργαζόμενους που μειώνεται ο μισθός του κατά 20%. Αν τα μέτρα δεν είναι εμπροσθοβαρή θα προκαλέσουμε μεγαλύτερη ύφεση στην οικονομία και μετά θα πληρώνουμε» υπογράμμισε ο ευρωβουλευτής.

Τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε ο κ. Μητσοτάκης, είχε κριτικάρει χθες με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. «Όταν ο ΣΥΡΙΖΑ προτείνει 14 δισ. δημοσιονομικά μέτρα, η κυβέρνηση μιλάει για ανύπαρκτα λεφτόδεντρα. Όταν ο κ. Μητσοτάκης ανακοινώνει μέτρα 24 δισ., είναι συνεπής και μετρημένος πολιτικός», προσθέτοντας: «Ωστόσο, τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα, που έχει νομοθετήσει μέχρι και τα τέλη Μαΐου και δεν αφορούν δάνεια, δεν ξεπερνούν τα 6,4 δισ. ευρώ, ενώ τα όσα εξήγγειλε προσθέτουν στο αρχικό πακέτο μόλις 2,1 δισ. ευρώ. Επομένως, τα πραγματικά δημοσιονομικά μέτρα της κυβέρνησης από την αρχή της κρίσης μέχρι και τον Οκτώβρη του 2020 ανέρχονται σε 8,5 δισ. ευρώ».

Με πληροφορίες από το Capital.gr.