Σάββατο, 2 Μαΐου 2020

Υπό διάλυση η ιταλική οικονομία λόγω κορωνοϊού - Η πτώση της κατανάλωσης θα αγγίξει τα 84 δισ. ευρώ

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνά της, η κατανάλωση φέτος θα μειωθεί κατά 84 δισεκατομμύρια ευρώ, με πτώση 8% σε σχέση με το 2019.

Η Confcommercio προβλέπει ότι «μόνον από τον Οκτώβριο και πέρα η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στη γνωστή της καθημερινότητα, και σε ό,τι αφορά τον τομέα του εμπορίου». Σύμφωνα με την έρευνα αυτή....
, τα τρία τέταρτα της οικονομικής απώλειας συγκεντρώνεται στους τομείς της ένδυσης και υποδημάτων, των αυτοκινήτων, του πολιτισμού, των εστιατορίων, καφέ μπαρ και τουρισμού.

Για τα ξενοδοχεία, ειδικότερα, φέτος προβλέπεται μείωση των κερδών της τάξης του 48,5%, ενώ για τα καφέ και τα εστιατόρια του 33,3%.
Η εμπορική ένωση Unimpresa, παράλληλα, προβλέπει ότι «η επιστροφή στην καθημερινότητα, στην Ιταλία θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς και ότι τον Ιούνιο, το ένα τρίτο των καταστημάτων δεν θα έχει, ακόμη, ανεβάσει ρολά».

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι αν δεν «παγώσουν» οι πάγιες δαπάνες (όπως το ενοίκιο, οι διάφοροι λογαριασμοί, ο φόρος απορριμμάτων και εκείνος για τη χρήση δημόσιου χώρου) πολλοί έμποροί δεν θα είναι σε θέση να ξανανοίξουν.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.