Υπό διάλυση η ιταλική οικονομία λόγω κορωνοϊού - Η πτώση της κατανάλωσης θα αγγίξει τα 84 δισ. ευρώ

Ιδιαίτερα αρνητικές είναι οι προβλέψεις της εμπορικής ένωσης Confcommercio για τις συνέπειες της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης στην Ιταλία λόγω του κορωνοϊού. Σύμφωνα με έρευνά της, η κατανάλωση φέτος θα μειωθεί κατά 84 δισεκατομμύρια ευρώ, με πτώση 8% σε σχέση με το 2019.

Η Confcommercio προβλέπει ότι «μόνον από τον Οκτώβριο και πέρα η χώρα θα μπορέσει να επιστρέψει στη γνωστή της καθημερινότητα, και σε ό,τι αφορά τον τομέα του εμπορίου». Σύμφωνα με την έρευνα αυτή....
, τα τρία τέταρτα της οικονομικής απώλειας συγκεντρώνεται στους τομείς της ένδυσης και υποδημάτων, των αυτοκινήτων, του πολιτισμού, των εστιατορίων, καφέ μπαρ και τουρισμού.

Για τα ξενοδοχεία, ειδικότερα, φέτος προβλέπεται μείωση των κερδών της τάξης του 48,5%, ενώ για τα καφέ και τα εστιατόρια του 33,3%.
Η εμπορική ένωση Unimpresa, παράλληλα, προβλέπει ότι «η επιστροφή στην καθημερινότητα, στην Ιταλία θα ακολουθήσει αργούς ρυθμούς και ότι τον Ιούνιο, το ένα τρίτο των καταστημάτων δεν θα έχει, ακόμη, ανεβάσει ρολά».

Υπογραμμίζεται, τέλος, ότι αν δεν «παγώσουν» οι πάγιες δαπάνες (όπως το ενοίκιο, οι διάφοροι λογαριασμοί, ο φόρος απορριμμάτων και εκείνος για τη χρήση δημόσιου χώρου) πολλοί έμποροί δεν θα είναι σε θέση να ξανανοίξουν.