Πέμπτη, 14 Μαΐου 2020

Ζημιές στα ΕΛ.ΠΕ. το πρώτο τρίμηνο του 2020.

Η πανδημία θα καθορίσει τις εξελίξεις...

Τα πρώτα σημάδια από τις επιπτώσεις της πανδημίας στη διεθνή πετρελαϊκή αγορά διαφαίνονται και στα αποτελέσματα πρώτου τριμήνου του ομίλου ΕΛ.ΠΕ., καθώς η μεγάλη μείωση τιμών κατά 50% μεταξύ Δεκεμβρίου - Μαρτίου είχε...

αποτέλεσμα οι ζημιές από αποτίμηση αποθεμάτων να ανέλθουν στα 540 εκατ. ευρώ διαμορφώνοντας δημοσιευμένα καθαρά αποτελέσματα στα -341 εκατ. ευρώ.

Ωστόσο, σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Α. Σιάμισιη το πρώτο τρίμηνο 2020 “καταφέραμε να βελτιώσουμε τις λειτουργικές μας επιδόσεις και τα αποτελέσματά μας σχεδόν σε όλες μας τις δραστηριότητες”. Ειδικότερα τα συγκρίσιμα κέρδη EBITDA διαμορφώθηκαν σε 128 εκατ. (+4%) και τα καθαρά κέρδη σε 44 εκατ. (+18%), σημειώθηκε σημαντική ενίσχυση εξαγωγών κατά 27%, αύξηση της παραγωγής 8% και των συνολικών πωλήσεων 9%, ενώ η ρευστότητα ενισχύθηκε κατά 550 εκατ.

Κατά τον Α. Σιάμισιη το γεγονός που αναμφίβολα θα καθορίσει την πορεία του 2020 είναι η πανδημία της Covid-19 και οι επιπτώσεις της στην παγκόσμια οικονομία.

avgi.gr

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.