Τετάρτη, 6 Μαΐου 2020

Στις 11 Μαΐου ανοίγουν ξανά τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

Ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση το σχέδιο επιστροφής της χώρας στην κανονικότητα, το οποίο περιλαμβάνει το σταδιακό άνοιγμα των μαγαζιών. Στο κομμάτι των τυχερών παιχνιδιών, μπορεί οι νόμιμες στοιχηματικές να εξακολουθούν να λειτουργούν κανονικά, προσφέροντας μεταξύ άλλων και καζίνο, φρουτάκια, κ.λπ., όμως τα επίγεια πρακτορεία ΟΠΑΠ είναι κλειστά εδώ και περίπου δύο μήνες....

Μέσα στο σχέδιο της Κυβέρνησης συμπεριλαμβάνονται φυσικά και τα πρακτορεία ΟΠΑΠ. Σύμφωνα λοιπόν με τις επίσημες ανακοινώσεις και αφού ξεκαθαρίστηκε η αρχική παρανόηση, η ημερομηνία στην οποία θα ανοίξουν ξανά τα πρακτορεία είναι η 11η Μαΐου και όχι η 18η Μαΐου, όπως εκ παραδρομής αναφέρθηκε στη σχετική ενημέρωση από τον υφυπουργό κ. Παπαθανάση, χωρίς όμως να επιτρέπονται καθήμενοι εντός αυτών.

Οδηγίες για πρακτορεία ΟΠΑΠ

Κοινώς, θα γίνεται μόνο η κατάθεση των δελτίων μέχρι νέας ενημέρωσης, ενώ θα υπάρχουν περιορισμοί για άτομα ανά τετραγωνικά μέτρα, όπως σε όλα τα μαγαζιά. 

Συγκεκριμένα:

* Εως 20 τ.μ επιτρέπεται η παρουσία μέχρι 4 άτομα.
* Για καταστήματα μεταξύ 20 και 100 τ.μ. επιτρέπονται 4 άτομα και 1 επιπλέον ανά 10 τ.μ.
* Για άνω των 100 τ.μ. μέχρι 12 άτομα + ένα άτομο ανά 15 τ.μ.

Από 'κει και πέρα ισχύουν οι γενικοί κανόνες:

* Υποχρεωτική χρήση μάσκας για προσωπικό και πελάτες.
* Γάντια για τους εργαζόμενους.
* Χρήση αντισηπτικού. 

Ακολουθούν τα OPAP Play

Σύμφωνα, πάντως, με νεότερες πληροφορίες αναμένονται τις επόμενες ημέρες να υπάρξουν διευκρινίσεις από την κυβερνητική πλευρά, για τον τρόπο λειτουργίας των πρακτορείων και δεν αποκλείεται να υπάρξουν εξαιρέσεις για εκείνα τα πρακτορεία που έχουν και εξωτερικούς χώρους, ώστε να μπορούν εκτός καταστήματος να λειτουργούν με τις προϋποθέσεις για την τήρηση των μέτρων και χώροι που θα μπορούν οι παίκτες των τυχερών παιχνιδιών να συμπληρώνουν τα δελτία τους και να παρακολουθούν τη live εξέλιξη των κληρώσεων (βλ. ΚΙΝΟ).

Δεν διευκρινίστηκε από τις ανακοινώσεις του υφυπουργού Ανάπτυξης τι θα συμβεί με τα καταστήματα OPAP Play, τα οποία δεν θα ανοίξουν στις 11 Μαΐου μαζί με τα πρακτορεία, αλλά σε μεταγενέστερο χρόνο (πιθανόν 18 Μαΐου).

Σημαντικό ρόλο στη συγκεκριμένη απόφαση της κυβέρνησης έπαιξε και το γεγονός ότι τα πρακτορεία προσφέρουν στους πολίτες τη δυνατότητα να πληρώνουν εκεί τους λογαριασμούς τους, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στο να μην βλέπουμε μεγάλες ουρές στις αρμόδιες υπηρεσίες.
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.