Παρασκευή, 10 Απριλίου 2020

“Έκρηξη” στο Netflix με τον κορονοϊό...

Τηλεόραση και διαδίκτυο αναδεικνύονται στα δύο βασικά μέσα στη ζωή των ανθρώπων παγκοσμίως στη διάρκεια της εξέλιξης της πανδημίας COVID -19. Διεθνής έρευνα της GlobalWebIndex, η οποία διεξήχθη από τις 16 Μαρτίου έως τις 20 Μαρτίου σε 13 χώρες, αναδεικνύει ...

ενδιαφέροντα συμπεράσματα για τις αλλαγές στον τρόπο θέασης και ψυχαγωγίας. Όπως αναφέρει, σχεδόν επτά στους δέκα χρήστες του διαδικτύου έχουν περιοριστεί στο σπίτι τους καθώς τα μέτρα κοινωνικής απόστασης (social distancing) και το «Μένουμε Σπίτι» επαναπροσδιόρισαν τάχιστα την ψυχαγωγία, μετατρέποντάς την σε ψηφιακή υπόθεση.

Το 67% των ερωτώμενων δήλωσε πως παρακολουθεί περισσότερες ειδήσεις, ενώ το 51% βλέπει περισσότερο εκπομπές σε υπηρεσίες streaming, όπως το Netflix. Διαφορές καταγράφονται στις διαφορετικές ηλικιακές ομάδες. Οι ηλικίες 16 – 23 ετών δαπανούν περισσότερο χρόνο για υπηρεσίες μηνυμάτων (62%), ενώ οι Millennials (24 – 37 ετών) παρακολουθούν περισσότερες ταινίες σε απευθείας σύνδεση (58%). Επίσης, η γενικά Gen X (38 – 56 ετών) ξοδεύει περισσότερο χρόνο με την οικογένεια (52%), ενώ οι baby boomers (57 – 64 ετών) παρακολουθούν περισσότερες τηλεοπτικές εκπομπές (51%). Χαμένος στη νέα κατάσταση, σύμφωνα με την έρευνα, είναι η μουσική, καθώς η ακρόαση στις περισσότερες χώρες ήταν συνυφασμένη με τις μετακινήσεις.

Μεγάλη αύξηση παρουσιάζει η θέαση στην παραδοσιακή τηλεοπτική συσκευή, ακόμη και σε ηλικίες που έως πρόσφατα ήταν μηδαμινή. Σύμφωνα με την έρευνα, το 2019 κατά μέσο όρο η θέαση TV παγκοσμίως ήταν περίπου δύο ώρες. Σήμερα καταγράφεται μεγάλη αύξηση της διάρκειας θέασης, αν και οι νέοι απαντούν πως βλέπουν παράλληλα και σε δεύτερη συσκευή online περιεχόμενο.

typologies.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.