Ο Μητσοτάκης παραδέχτηκε την αποτυχία Κεραμέως...

Στην έμμεση ομολογία ότι το υπουργείο Παιδείας δεν μπόρεσε να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των παιδιών για τηλεκπαίδευση προχώρησε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, κάνοντας λόγο για μαθητές που...

δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή αντάξιους υπολογιστές για να μπορέσουν να συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία.

«Τα κλειστά σχολεία επιτείνουν τις κοινωνικές ανισότητες» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και πρόσθεσε επί λέξει: «Τα παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή που οι υπολογιστές τους δουλεύουν πολύ αργά. Τα παιδιά που μπορεί να έχουν προβλήματα ή εντάσεις στο σπίτι και τα οποία δεν έχουν δυνατότητα ή την υποστήριξη να μπορούν να έχουν πρόσβαση στην τηλεκπαίδευση. Τα παιδιά που πηγαίνουν σε κάποια δημόσια σχολεία, τα οποία ενδεχομένως να μην έχουν τον απαραίτητο εξοπλισμό είναι σε μειονεκτική θέση σε σχέση με τα παιδιά που πηγαίνουν στα δημόσια σχολεία».

Τα λεγόμενα του πρωθυπουργού επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης (όχι μόνο του ΣΥΡΙΖΑ) για τα ελλείμματα που δεν μπόρεσε να αντιμετωπίσει το υπουργείο Παιδείας, παίρνοντας πίσω μάλιστα με διαδικασίες fast – track το πρόγραμμα παροχής του αναγκαίου ηλεκτρονικού εξοπλισμού σε όσα παιδιά είχαν αυτήν την ανάγκη. Άλλωστε, ενώ η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, είχε παραδεχτεί στην ΕΡΤ τον αποκλεισμό μαθητών της τάξης του 20%, η Νίκη Κεραμέως επέμενε πως το πρόγραμμα της τηλεκπαίδευσης λειτουργεί εξαιρετικά.

Μετά τις δηλώσεις του πρωθυπουργού ενώπιον του Κοινοβουλίου, ευλόγως εγείρεται το ερώτημα αν η πολιτικά αδικαιολόγητη επιστροφή των παιδιών στα σχολεία (πλην της Γ΄Λυκείου) γίνεται υπό το κράτος της αδυναμίας του αρμόδιου υπουργείου να καλύψει τις απαιτούμενες ανάγκες.

documentonews.gr