Η κυβέρνηση καταρτίστηκε...

0
Αντα Ψαρρά

Η κυβέρνηση της αριστείας, αφού προσέβαλε ολόκληρους κλάδους επιστημόνων και επαγγελματιών, αφού οι υπουργοί της βράχνιασαν για να μας πείσουν ότι οι γνωστοί μεσάζοντες πρέπει να μοιραστούν περισσότερα εκατομμύρια ευρώ από τους δικαιούχους, αποφάσισε άρον άρον να ανακαλέσει την τηλεκατάρτιση της συμφοράς.

Ο...

Κυρ. Μητσοτάκης και ο ανεκδιήγητος υπουργός Εργασίας έσπευσαν μάλιστα να παρουσιάσουν την ολική οπισθοχώρηση ως πρωτοβουλία για μεταρρύθμιση! Χωρίς έστω μια συγγνώμη στους ανθρώπους που έπρεπε να ξεχάσουν κι αυτά που ξέρουν προκειμένου να... καταρτιστούν και να πάρουν το βοήθημα.

Μετά τις αποκαλύψεις της «Εφ.Συν.» –και όχι μόνο– και μετά τις σφοδρές αντιδράσεις δικηγόρων, μηχανικών κ.ά., κομμάτων και ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης που κάλεσε τον πρωθυπουργό να δώσει απαντήσεις στη Βουλή, το μέτρο ανακλήθηκε με τη μόνιμη φυσικά επωδό ότι τα ίδια έκανε και ο ΣΥΡΙΖΑ. Το πιο τραγικό, όμως, είναι ότι όσο το μέτρο των vouchers ήταν ενεργό, τα περισσότερα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ και ο Τύπος είτε το αποσιώπησαν είτε το παρουσίαζαν μέσω των υπουργών της κυβέρνησης.


Η ενημέρωση των πολιτών διαμεσολαβημένη από μια πρωτόγνωρη ομοφωνία έχει αφεθεί στα χέρια μιας χούφτας μεγαλοεπιχειρηματιών και των στελεχών τους, με αποτέλεσμα να μην ακούγονται όχι μόνο οι απόψεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης αλλά ούτε καν οι απόψεις εκείνων που δίνουν μάχη σε κάθε πεδίο στη δύσκολη αυτή συγκυρία. Η κριτική στην εξουσία, η δεοντολογία και ο πλουραλισμός είναι πλέον ξεπερασμένες έννοιες μπροστά στις καλοπληρωμένες καμπάνιες «κοινωνικών» μηνυμάτων.

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)