Το επιτελικό κράτος έχει λύσεις για όλα τα δικά του παιδιά...

0
Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάει τις "εξυπηρετήσεις" σε άλλο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε τον ορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε...


θέση ευθύνης υπηρεσιών υπουργείων.

Εν μέσω καραντίνας το υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου συνέστησε Τεχνική Υπηρεσία, σε επίπεδο Διεύθυνσης, η οποία μάλιστα υπάγεται στον υπουργό, ορίζοντας ως διευθυντή ιδιώτη μηχανικό, μετακλητό υπάλληλο. Πριν ακόμη την ανάληψη των καθηκόντων του, ο εν λόγω «διευθυντής» ξεκίνησε διαδικασία ανάθεσης έργου, ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς προκήρυξη και με τη μέθοδο της «διαπραγμάτευσης».

Η πρώτη πρόσκληση που εξέδωσε ο εν λόγω διευθυντής αφορά την απευθείας ανάθεση δημόσιας σύμβασης, χωρίς διαγωνισμό, στις 7 Απριλίου 2020, ημερομηνία που ακόμη δεν είχε αναλάβει καθήκοντα. Στο ΦΕΚ διορισμού του αναλαμβάνει καθήκοντα από 8 Απριλίου 2020.

Την παραπάνω καταγγελία έκανε χθες η ΑΔΕΔΥ καλώντας τον υπουργό Μετανάστευσης και Ασύλου και την κυβέρνηση της Ν.Δ. να σταματήσουν τις προκλητικές ενέργειες που προσβάλλουν τους εργαζόμενους στο Δημόσιο και να εφαρμόσουν άμεσα τον Δημοσιοϋπαλληλικό Κώδικα και τις συνταγματικές προβλέψεις καθώς κάτι τέτοιο συνιστά στοιχειώδη πράξη ευθύνης απέναντι στην ελληνική κοινωνία, ειδικά σε μια τέτοια δύσκολη στιγμή.

Σε μια εποχή λοιπόν που τα ΜΜΕ στρέφουν το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης στην πανδημία, τις απαγορεύσεις και τους περιορισμούς, κάποιοι έχουν βρει την ευκαιρία να κάνουν παιχνίδι πίσω από τις πλάτες των πολιτών.

Γιατί προφανώς και δεν φτάνουν τα “δώρα” της κυβέρνησης Μητσοτάκη σε συγκεκριμένους οικονομικούς και επιχειρηματικούς παράγοντες, αφού έχουν πάρει και κάποιοι άλλοι για μια σειρά από μικρές και μεγάλες εξυπηρετήσεις που χάνονται συστηματικά από το φως της δημοσιότητας.

Το σίγουρο πάντως είναι πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πάει τις “εξυπηρετήσεις” σε άλλο επίπεδο, καθώς για πρώτη φορά βλέπουμε τον ορισμό μετακλητού υπαλλήλου σε θέση ευθύνης υπηρεσιών υπουργείων. Όσο δε για το παρελθόν του “μετακλητού διευθυντή”, σύμφωνα με παλιότερα δημοσιεύματα, πρόκειται για πολιτικό μηχανικό που επιλέχθηκε από τον Αντώνη Σαμαρά να ηγηθεί της εταιρείας για την εκποίηση της παραλιακής ζώνης της Αττικής τον Ιούλιο του 2013.

Δημοσιεύματα τον έφεραν να είναι στενός φίλος του Αντώνη Σαμαρά την εποχή της απόσυρσής του από την πολιτική, ενώ είχε διατελέσει αν. γραμματέας Πολιτικής Τεκμηρίωσης της Ν.Δ. και δημοτικός σύμβουλος επί οκτώ χρόνια στη Νέα Σμύρνη.

Με λίγα λόγια, κανείς δεν πάει χαμένος στη Νέα Δημοκρατία, ανεξαρτήτως εσωκομματικών ισορροπιών, αφού το επιτελικό κράτος Μητσοτάκη έχει λύσεις και χρήματα για όλους και για όλα...

Πέτρος Κατσάκος
Πηγή: avgi.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)