Κυριακή, 5 Απριλίου 2020

Οι αριθμοί φανερώνουν το μέγεθος της τραγωδίας...

Από την εμφάνισή της τον Δεκέμβριο στην Κίνα, η ασθένεια Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από 60.000 ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, σχεδόν τα τρία τέταρτα των οποίων στην Ευρώπη.

Συνολικά, έχουν καταγραφεί...

60.457 θάνατοι, εκ των οποίων 44.132 στην Ευρώπη, την πλέον πληγείσα ήπειρο, σύμφωνα με τον τελευταίο απολογισμό που συνέταξε το Γαλλικό Πρακτορείο βάσει επίσημων πηγών.
Ένα πεντάχρονο παιδί περιλαμβάνεται στα τελευταία θύματα στη Βρετανία, γεγονός που υπενθυμίζει ότι η ασθένεια δεν σκοτώνει μόνο τους ηλικιωμένους ή όσους έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα.
Με 15.362 νεκρούς, η Ιταλία είναι η χώρα που μετρά τους περισσότερους νεκρούς στον κόσμο, ακολουθεί η Ισπανία (11.744), οι Ηνωμένες Πολιτείες (7.159), η Γαλλία (6.507) και η Βρετανία (4.313).
Από τότε που ξέσπασε η πανδημία του Covid-19, περισσότερο από ένα εκατομμύριο κρούσματα έχουν καταγραφεί επίσημα παγκοσμίως, τα περισσότερο από τα μισά στην Ευρώπη.


efsyn.gr

1 σχόλιο:

 1. Είναι εντελώς άσχετος ο Τσίπρας και γι αυτό επικίνδυνος.
  Έγραψε στο twitter:
  « Τα κράτη που πρότειναν το ευρωομόλογο να είναι έτοιμα να το επιβάλλουν ».

  Φαίνεται ότι ο Τσίπρας, δεν κατάλαβε τίποτε στα 4,5 χρόνια που ήταν πρωθυπουργός.
  Κατ΄αρχήν η Γερμανία, που αρνείται την έκδοση ευρωομολόγου, δεν είναι μόνη της. Έχει και άλλες εννιά χώρες με το μέρος της. Άρα υπάρχει αρνητικός συσχετισμός για το ευρωομόλογο σε περίπτωση ψηφοφορίας για την λήψη της σχετικής απόφασης.

  Ο Τσίπρας, δεν μπορεί να καταλάβει, σε τι ύψος θα έφτανε το επιτόκιο του ευρωομολόγου, αν από την έκδοση του έλειπε η Γερμανία, η ισχυρότερη οικονομία της Ε.Ε.

  Θα το άντεχαν οι εννιά χώρες του Νότου;

  Μια σκέψη που θα την έκανε και ένας πρωτοετής φοιτητής των οικονομικών επιστημών.

  Άλλωστε το ευρωομόλογο για να συμφωνηθεί, να εκδοθεί και να πωληθεί, απαιτεί ένα διάστημα 3-5 μηνών, που είναι πολύ μεγάλο. Οι ανάγκες για ρευστότητα στις ευρωπαϊκές οικονομίες είναι άμεσες.

  Τι εννοεί ο Τσίπρας όταν γράφει «να το επιβάλλουν »;
  Δεν γνωρίζει πως η ΕΕ λειτουργεί με συμβιβασμούς και συνθέσεις απόψεων; Δεν έχει αντιληφθεί πως η επιβολή είναι ξένη στην λογική της Ε.Ε.;
  Συμμετείχε σε τόσες συνόδους της, δεν το κατάλαβε; Στην Ε.Ε. δεν γίνεται όπως στα μαθητικά συμβούλια.

  Το 2015 ο Τσίπρας πίστευε ότι με τον εκβιασμό της αποχώρησης, θα ανάγκαζε τους εταίρους μας να υποχωρήσουν. Η συνέχεια γνωστή. Υπέγραψε ένα αχρείαστο τρίτο μνημόνιο, που ήταν το βαρύτερο όλων και μας κόστισε εκατό δισ.

  Η Γαλλία, όταν διαπίστωσε πως το ευρωομόλογο δεν θα γίνει τελικά αποδεκτό, πρότεινε την δημιουργία Ταμείου διάρκειας 5-10 χρόνων που θα χορηγήσει ρευστότητα στις οικονομίες που επλήγησαν από την πανδημία.

  Τι έχει να προτείνει ο Τσίπρας στις εννιά χώρες, αν οι βόρειοι επιμείνουν στην άρνηση τους; Να εκδώσουν δικό τους ευρωομόλογο; Σ αυτή την περίπτωση, προοίμιο διάλυσης της ευρωζώνης, ποιά θα ήταν η αντιμετώπιση του ευρώ από τις αγορές;

  Τι προτείνει στην Ιταλία; Να αποχωρήσει από το ευρώ; Υπάρχει στενή αλληλεξάρτηση των οικονομιών. Κατάρρευση της Ιταλίας θα οδηγούσε στην κατάρρευση και του γαλλικού τραπεζικού συστήματος, καθώς γαλλικές τράπεζες κατέχουν ιταλικά κρατικά ομόλογα. Πάνω από 800 ιταλικές βιομηχανίες τροφοδοτούν με κάθε μορφής υλικά γερμανικά εργοστάσια.

  Τελικά θα βρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, μετά από αμοιβαίες υποχωρήσεις. Όλα τα κράτη έχουν επίγνωση των κρίσιμων στιγμών. Η λύση θα προκύψει μέσα από τις γνωστές διαδικασίες που χαρακτηρίζουν την ΕΕ. Συζητήσεις, διαπραγματεύσεις, υποχωρήσεις, συμβιβασμοί και στο τέλος έρχεται η λύση. Όλα τα κράτη πιστεύουν στο ευρωπαϊκό όραμα.

  Εύλογο το ερώτημα: Αυτός ο άνθρωπος διετέλεσε πρωθυπουργός;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.