Πέμπτη, 30 Απριλίου 2020

Κυβέρνηση υφυπουργών...

Το οικτρό θέαμα ενός υπουργικού συμβουλίου σε …αργία δημοσιότητας

Κανείς δεν θα μπορούσε να το φανταστεί, αν δεν το βλέπαμε. Μετά τον Πρωθυπουργό που μας εισήγαγε στην επόμενη φάση των περιορισμών τον λόγο για την εξειδίκευση των μέτρων δεν πήραν οι υπουργοί κατά τομέα, αλλά οι…
υφυπουργοί τους.

Οι υπουργοί εξαφανίσθηκαν. Ίσως μερικοί...
  θυσιάστηκαν γιατί κάποιοι άλλοι έχουν κοπεί και δεν έπρεπε να φανεί ότι υπάρχει διαφορετική μεταχείριση. Π.χ. ο Κικίλιας έχει αποσυρθεί ήδη από τη δημοσιότητα.

Σε κάθε περίπτωση ήταν οικτρό το θέαμα ενός υπουργικού συμβουλίου που απουσίαζε από την παρουσίαση ενός έτσι κι αλλιώς κρίσιμου θέματος.


Οι εξωκοινοβουλευτικοί υφυπουργοί που τοποθετήθηκαν στη θέση τούς, κατ ουσίαν τους εκτόπισαν από τον θεσμικό ρόλο τους.

Σα να έχουν τεθεί σε αναγκαστική αργία για ένα τρίωρο. Ή σα να θέλει να δείξει ο Πρωθυπουργός με ποιους κυβερνάει. «Αυτή είναι η ομάδα μου και σε όποιον αρέσει» ήταν το μήνυμα.

Αλλά οι υπουργοί «δεν είναι υπάλληλοι» που έλεγε ο Κ. Σημίτης. Έχουν θεσμικό ρόλο. Και ο παραγκωνισμός τους από τους υφυπουργούς, που δεν έχουν καν λαϊκή νομιμοποίηση, θέτει ένα ζήτημα: την αναστροφή της πυραμίδας στα υπουργεία.

Προφανώς κανείς δεν θα παραιτηθεί...

Πηγή: anoixtoparathyro.gr
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.