Η Ιταλία προετοιμάζεται για πολύ μεγάλο πλήγμα...

1
Προϋπολογισμό με πρόβλεψη για 10,4% του ΑΕΠ έλλειμμα και δημόσιο χρέος στο 155% ετοιμάζει η ιταλική κυβέρνηση, σύμφωνα με το σχέδιο που είδε το φως της δημοσιότητας.

Το...

προσχέδιο αυτό, που αναμένεται να εγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο σήμερα, περιγράφει στην ουσία το τεράστιο πλήγμα στην τρίτη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης από την πανδημία.

Πέρυσι ο προϋπολογισμός προέβλεπε έλλειμμα της τάξης του 1,6% το χαμηλότερο της τελευταίας 12ετίας, ενώ το δημόσιο χρέος έφθανε το 134,8%, το δεύτερο υψηλότερο στην ευρωζώνη μετά την Ελλάδα. Το χρέος που προβλέπεται τώρα είναι το υψηλότερο στη μεταπολεμική ιστορία της Ιταλίας.


Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει συρρίκνωση κατά 8% της οικονομίας, και στα μεγέθη δεν συμπεριλαμβάνοτναι τα πακέτα στήριξης που θα εγκριθούν από την κυβέρνησης μέσα στον Απρίλιο, που αναμένεται να είναι ύψους 55 δισ. ευρώ.

Το σχέδιο αύξησης των δαπανών θα αυξήσει τα επιδόματα ενίσχυσης των εισοδημάτων των αυτοαπασχολούμενων και των εργαζόμενων μερικής απασχόλησης που βρίσκονται σε αναγκαστική άδεια άνευ αποδοχών. Επίσης ένα σχέδιο αποζημιώσεων θα βοηθήσει τις μοκρομεσαίες επιχειρήσεις των οποίων τα έσοδα έχουν μειωθεί σημαντικά λόγω των μέτρων.

Το σχέδιο προϋπολογισμού προβλέπει μείωση του ΑΕΠ κατά 5,5% το πρώτο τρίμηνο του έτους σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο, ενώ εκτιμάται ότι θα ακολουθήσει μια πτώση της τάξης του 10,5% το δεύτερο τρίμηνο. Στο τρίτο τρίμηνο προβλέπεται ανάκαμψη 9,6% και ανάπτυξη 3,8% τους τελευταίους τρεις μήνες του χρόνου.

Δεδομένης της αβεβαιότητας, το ιταλικό υπουργείο Οικονομικών έχει προβλέψει και το χειρότερο σενάριο που περιλαμβάνει πιο αργή ανάκαμψη το δεύτερο εξάμηνο του έτους, που θα οδηγήσει σε συρρίκνωση του ΑΕΠ 10,6% και ανάπτυξη μόνο 2,3% το 2021.

Οσον αφορά τα δημοσιονομικά, ο προϋπολογισμός προβλέπει μείωση του ελλείμματος στο 5,7% τον επόμενο χρόνο, ενώ το δημόσιο χρέος εκτιμάται ότι το 2021 θα μειωθεί κι αυτό στο 152,7%.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Γεια σας, Το όνομά μου είναι Ute Schmidt, είμαι από το Βερολίνο, Γερμανία. Θέλω να μοιραστώ μια απλή μαρτυρία για το πώς πήρα ένα δάνειο από τη Susan Benson (Sunshine Financial Group, Inc).

    Ήμουν σε οικονομική κρίση και χρειαζόμουν δάνειο 105.000 ευρώ για προσωπικούς λόγους, δοκίμασα σχεδόν όλες τις τράπεζες στην πόλη μου και μερικές άλλες εταιρείες δανεισμού για δάνειο και οι αιτήσεις μου απορρίφθηκαν για κάποιους λόγους που τους γνωρίζω καλύτερα και μετά αποφάσισα να δοκιμάσω ξανά, είδα μια ανάρτηση σε ένα από τα φόρουμ δανείων από τη Susan Benson και ήρθα σε επαφή μαζί της για βοήθεια, θα μπορούσα να πω ότι ήταν ένα άτομο που μπορώ να εμπιστευτώ, παίρνω την καλύτερη απόφαση για μένα και την οικογένειά μου, ευτυχώς για μου χορηγήθηκε ένα δάνειο με επιτυχία, ακόμη και με ή χωρίς ασφάλεια, και το πιο εκπληκτικό μέρος από όλα είναι ότι δεν υπήρχε πιστωτικός έλεγχος και η εξυπηρέτησή της είναι γρήγορη, αξιόπιστη και αξιόπιστη.

    Πολλοί άνθρωποι δυσκολεύονται να πάρουν δάνειο από τις τοπικές τους τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα λόγω του υψηλού επιτοκίου, της ανεπαρκούς ασφάλειας, του λόγου χρέους προς εισόδημα, του χαμηλού πιστωτικού αποτελέσματος και πολλών άλλων λόγων. Εάν χρειάζεστε οικονομική βοήθεια για να λύσετε την οικονομική σας κατάσταση και δεν ξέρετε με ποιον τρόπο να πάτε και πού να στρίψετε, θα σας συμβουλεύσω να επικοινωνήσετε με τη Susan Benson μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή να την στείλετε μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λήψη απάντησης σε μια στιγμή.

    Η εταιρεία της παρέχει κάθε είδους υπηρεσίες δανείου, τόσο εξασφαλισμένο όσο και ακάλυπτο δάνειο, μακροπρόθεσμα και βραχυπρόθεσμα δάνεια, και επίσης θα είστε σε θέση να δανειστείτε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό και να έχετε την ευκαιρία να εξοφλήσετε από 1 έως 30 χρόνια. Αν μπορεί να με βοηθήσει, πιστεύω ότι μπορεί να σας βοηθήσει επίσης. Επικοινωνήστε μαζί της σήμερα για περισσότερες πληροφορίες μέσω email: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com ή Στείλτε το μήνυμα απευθείας στο WhatsApp μέσω: +447903159998 & Λάβετε απάντηση σε μια στιγμή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου