Οι 7 εταιρείες πίσω από το σκάνδαλο με τα ΚΕΚ...

0
Tην εντυπωσιακή ποσοτική διαφορά μεταξύ των δύο Υπουργικών Αποφάσεων που συγκροτούν αφενός το Μητρώο Παρόχων, αφετέρου το Μητρώο Εγκεκριμένων της περίφημης «τηλεκατάρτισης» αναδεικνύει ο Ηλίας Γεωργαντάς, αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης και...
\πρώην ΓΓ του υπουργείου Παιδείας, σε ανάρτησή του στο Facebook.

Έτσι, οι πάροχοι, δηλαδή τα ΚΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κλπ, ανέρχονται σε 399 τον αριθμό σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Βρούτση που σύστησε το Μητρώο Παρόχων.


Ωστόσο, τα Ολοκληρωμένα Συστήμετα Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) - αναφέρονται και ως «πλατφόρμες» - είναι μόλις επτά (7), αλλά θα εισπράξουν τα 30 από τα συνολικά 85 εκατομμύρια ευρώ που θα καταλήξουν στις τσέπες του σκέλους της προσφοράς.

Η ανάρτηση του Ηλία Γεωργαντά έχει ως εξής:

«Το φιάσκο της τηλεκατάρτισης έχει και κάποιες άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές που θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας. Καταρχάς να πούμε ότι η προσφορά τους χωρίζεται σε δύο σκέλη.

Το πρώτο σκέλος είναι οι πάροχοι, δηλαδή τα ΚΕΚ, Κέντρα Δια Βίου Μάθησης κλπ στα οποία θα απευθυνθεί κάποιος/α με το κουπονάκι του για να εγγραφεί σε κάποιο από τα προσφερόμενα προγράμματα. Αυτά είναι 399 τον αριθμό σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση Βρούτση που σύστησε το Μητρώο Παρόχων. Από αυτούς τους 399 θα πάει ο επιστήμονας να "ψωνίσει" υπηρεσίες τηλεκατάρτισης. Όμως αυτοί, όπως επιμελώς φρόντισε η προκήρυξη Βρούτση, δεν είναι οι δημιουργοί του περιεχομένου και άρα είναι σε θέση να λένε ότι δεν έχουν και καμμία ευθύνη. Είναι οι διεκπεραιωτές του προσφερόμενου προϊόντος, σα να λέμε τα σημεία λιανικής.

Αυτοί λοιπόν οι πρώτοι, οι πάροχοι δηλαδή, υποχρεώνονται βάσει της πρόσκλησης Βρούτση να συζευχθούν, να συμπεθεριάσουν κατά το κοινώς λεγόμενο, με έναν από τους παραγωγούς των Ολοκληρωμένων Συστημάτων Τηλεκατάρτισης (ΟΣΤΚ) που είναι ταυτόχρονα οι χονδρέμποροι θα λέγαμε του συστήματος. Η σύζευξη μάλιστα είναι ρητώς υποχρεωτική και η μη πραγματοποίησή της οδηγεί σε αποβολή από το σύστημα. Αυτοί λοιπόν οι χονδρέμποροι είναι εκείνοι που έχουν την ευθύνη παραγωγής της πλατφόρμας , δηλαδή τις φαιδρότητες που είδαμε από την Μεγάλη Πέμπτη και μετά. Τους ΟΣΤΚ θα τους ακούσετε να αναφέρονται και απλά ως "πλατφόρμες". Είναι ένα και το αυτό.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, πατήστε ΕΔΩ...

πηγη tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)