Τσίπρας: Δώσατε 20 εκατομμύρια στα ΜΜΕ παρακάμπτοντας την Διαύγεια σε μια εταιρεία που συνεργαζόταν με το κόμμα σας προεκλογικά και σε site με έδρα τις ΗΠΑ;

Ο κ. Τσίπρας αναρωτήθηκε επίσης γιατί θα ανοίξουν Γυμνάσια και οι δυο τάξεις του Λυκείου. Στο θέμα που διχάζει την επιστημονική κοινότητα εσείς παίρνεται μια απόφαση που ενέχει ρίσκο και κινδύνους.

Τα σχολεία τα ανοίγετε για να δρέψετε δάφνες νικητή που έχετε συνηθίσει. Για να δείξετε ότι επιστρέφουμε στην κανονικότητα που δεν θα έρθει....
Αναρωτήθηκε γιατί τον Μάρτιο τα σχολεία ήταν υγειονομικές βόμβες και τώρα δεν είναι. Γιατί τώρα η μάσκα που ήταν αχρείαστη είναι τώρα επιβεβλημένη και θα επιβάλλονται και πρόστιμα. Υπεύθυνη στάση δεν την λες αλλά αλλοπρόσαλλη με μεγάλη δόση κομματικής μεροληψίας. Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί την περίσταση για να νομοθετεί και να περνάει τροπολογίες εξυπηρετήσεων.

Μίλησε για ελληνική εκδοχή ολοκληρωτισμού και Ορμπανισμού διερωτώμενος πως έδωσε 20 εκατομμύρια ευρώ στα ΜΜΕ παρακάμπτοντας την Διαύγεια σε μια εταιρεία που συνεργαζόταν με το κόμμα σας προεκλογικά. Αναρωτήθηκε επίσης που πάνε τα λεφτά. Δήθεν για να μας ενημερώσουν για την πανδημία και σε site με έδρα τις ΗΠΑ; Μίλησε για απόπειρα εξαγοράς και επιβράβευσης των φρονίμων και συνετισμού των ατάκτων. Αυτό είναι ερωτοτροπία με τον ολοκληρωτισμό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφερόμενος στην αγορά εργασίας μίλησε για πλήρη απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων. Με βάση αυτό το σχέδιο, είπε, και όχι με βάση κάποιες λάθος επιλογές μετατρέψατε χιλιάδες εργαζόμενους σε επιδοτούμενους ανέργους. Αφήσατε ανεξέλεγκτες τις απολύσεις. Όλα αυτά ήταν δικές σας επιλογές με ιδεολογικό πρόσημο. Αυτό είναι δική σας έμπνευση και δική σας πατέντα. Το τι δούλεψε και τι όχι βγείτε να ρωτήσετε την αγορά. Το λογαριασμό θα τον δούμε.

Είπε ακόμα ότι μίλησε με υπεροψία για τις προτάσεις της αντιπολίτευσης για εμπροσθοβαρή και οριζόντια στήριξη της εργασίας. Όλους αυτούς που έχετε αφήσει στην τύχη τους. Στα αιτήματα το Νότου για χρηματοδότηση εσείς απαντάτε ότι δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα;

Για την ύφεση είπε ότι αν είναι στο 4% όπως είπε ο κ. Στουρνάρας του το χαρίζει. Αν είναι όμως παραπάνω τότε θα έχει την υπογραφή του.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στο θέμα των voucher. Το αποκάλεσε σκάδναλο. Ταπεινώσατε τους επιστήμονες, που τους είχατε κάνει σημαία προεκλογικά με μια εξευτελιστική και διάτρητη από κάθε άποψη διαδικασία.

Και ρώτησε: Ξέρατε, κύριε Μητσοτάκη; Και αν δεν ξέρατε γιατί κρατάτε τον κ. Βρούτση στην θέση του;