Τετάρτη, 11 Μαρτίου 2020

Θα σταθούν τα media στο ύψος των περιστάσεων;...

*Ο ιός εξαπλώνεται στη γειτονική Ιταλία με τους ανθρώπους να βρίσκονται στο σπίτι αγωνιώντας για τη ζωή τους. 

**Στην Ελλάδα, η τηλεόραση, σε άλλο μήκος κύματος, συζητάει για τη Θεία Κοινωνία, ενώ θα έπρεπε να...

εξετάζουμε τα πιο σοβαρά θέματα

**Σε άλλες εποχές, με άλλες κυβερνήσεις και άλλη σύνθεση στο ΕΣΡ θα είχε εκδοθεί η λίστα με τις υποχρεώσεις των ΜΜΕ.

** Το επόμενο διάστημα οι άνθρωποι θα παραμείνουν στα σπίτια τους και τα ΜΜΕ θα είναι μια σημαντική πηγή ενημέρωσης και ψυχαγωγίας.

**Το ΕΣΡ ως σήμερα  εξακολουθεί να έχει τους δικούς του αργούς ρυθμούς και  να μην ανταποκρίνεται άμεσα σε καταστάσεις όπως αυτές με τα “ματζούνια” στην τηλεόραση.

**Και η ερώτηση είναι: Τα κόμματα και η Βουλή θέλουν να λειτουργεί η Αρχή;

**Από τη στιγμή που δεν λαμβάνονται τέτοιες σοβαρές πρωτοβουλίες, η μόνη λύση είναι τα ΜΜΕ να συμπεριφερθούν με υπευθυνότητα.

**Το Νοέμβριο του 2017 ο Νίκος Παππάς ανακοίνωσε πως μετά από μια σύντομη  διαβούλευση η κυβέρνηση θα παρουσίαζε τα μέτρα ενίσχυσης του Τύπου. Το σχέδιο προετοιμάστηκε έγκαιρα και εστάλη στο υπουργείο οικονομικών

**Το πως η απόφαση αυτή εκδόθηκε το Μάιο του 2019, είναι απορίας άξιο. Αν είχε τελειώσει νωρίτερα, η επόμενη κυβέρνηση δεν θα μπορούσε  να την καταργήσει …

**…και τώρα θα υπήρχαν χρήματα για την “Αυγή” στην οποία πραγματοποιείται απεργία, με απόφαση της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ και στον υπόλοιπο Τύπο.

** Τα μαθήματα άραγε έγιναν παθήματα για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης; Δεν το νομίζουμε.

"Αιχμές" (typologies.gr)
Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.