Mα που πήγαν όλες οι δημοσκοπήσεις;...

0
Τους πρώτους μήνες μετά τις εκλογές του Ιουλίου και τις καλοκαιρινές διακοπές η κοινή γνώμη βομβαρδιζόταν με δημοσκοπήσεις που...



έδειχναν τη ΝΔ και τον Κυριάκο Μητσοτάκη «καβάλα στο άλογο» με μεγάλες διαφορές από το ΣΥΡΙΖΑ.

Μπορεί να έμοιαζαν εξωπραγματικές αλλά με δεδομένο το κοντράστ ενθουσιασμού της ΝΔ και περισυλλογής του ΣΥΡΙΖΑ και την μιντιακή υπερβολή που παρουσίαζε ως παράδεισο της «κανονικότητας» τη χώρα, δεν είναι περίεργο να υπάρχει τέτοια εικόνα. Μάλιστα, ο ενθουσιασμός ήταν τέτοιος που τροφοδότησε τα σενάρια πρόωρων διπλών εκλογών το Μάρτιο. Όμως τότε δεν μπορούσαν να προβλέψουν τι θα συνέβαινε μέχρι το Μάρτιο...

Αν μελετήσει κανείς όλες τις δημοσιευμένες δημοσκοπήσεις μετά τον Αύγουστο, κάθε μεγάλη εταιρία δημοσιεύει μια μεγάλη μέτρηση σε ένα γνωστό συστημικό μέσο κάθε μήνα, με ελάχιστες εξαιρέσεις. Όμως ξαφνικά μετά τα τέλη Ιανουαρίου οι δημοσκοπήσεις εξαφανίζονται. Είμαστε ήδη στο Μάρτιο και δεν έχει δημοσιευτεί ακόμη κάποια μέτρηση, αν και δεν χρειάζεται να είναι κανείς δημοσκόπος για να αντιληφθεί τη φθορά που έχει υποστεί η ΝΔ.

Κάποια στιγμή, το επικοινωνιακό προπέτασμα που κάλυπτε όλες τις διαψεύσεις, τις γκάφες, τα απίστευτα ρουσφέτια και, κυρίως, το πολύ άγριο νεοφιλελεύθερο και ακροδεξιό πρόσωπό της ΝΔ, θα παρουσίαζε ρήγματα. Το μήνα που πέρασε, η κυβέρνηση άρχισε να καταρρέει πολλαπλώς:

Σε διπλωματικό επίπεδο πλήρως απομονωμένη, αποδίδει στον «αέρα» την ανοιχτή αμφισβήτηση της εθνικής κυριαρχίας από την Τουρκία.
Στις επενδύσεις και τις «μπουλντόζες» που αποδεικνύονται το μεγαλύτερο ανέκδοτο της κυβέρνησης των επενδυτών.
Στο ποδόσφαιρο, όπου προσπαθεί να εξυπηρετήσει τους ολιγάρχες, νομοθετεί άσκοπα και τρώει «πόρτα» από τις διεθνείς ποδοσφαιρικές οργανώσεις.
Στην καταστολή και την ασυδοσία της ΕΛΑΣ, που φέρνει διαρκώς απολογούμενη την πολιτική ηγεσία.
Στη Novartis με τις μεθοδεύσεις που εκθέτουν τη χώρα για την απόκλιση από τις αρχές του κράτους δικαίου.
Στην αντιμετώπιση του κοροναϊού, όπου αποδεικνύεται παντελώς απροετοίμαστη και κυνηγάει καρναβαλιστές.
Και φυσικά στο προσφυγικό, το μεγαλύτερο βατερλώ της ΝΔ, που υποσχόταν γρήγορες λύσεις και με τις παλινωδίες της έχει φέρει την καταστροφή με αποκορύφωμα την απίστευτη επιχείρηση στα νησιά και την αναγκαστική της αναδίπλωση. Μάλιστα, μπροστά στο αδιέξοδο επενδύει πλέον - όπως δείχνει ο χειρισμός της κατάστασης στον Έβρο - στον απόλυτο ορμπανισμό και καλλιεργεί το ρατσισμό και τις ιδέες περί απομόνωσης των προσφύγων σε «ξερονήσια». Καθόλου τυχαία, ο Μητσοτάκης, συγκαταλέγεται πλέον στους «εθνικιστές» ηγέτες της Ευρώπης.

Η ΝΔ συνεχίζει να νομοθετεί με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και κοινοβουλευτικές διαδικασίες εξπρές, αφού πλέον φοβάται και τη σκιά της. Την ώρα που ακόμη και τα πλέον φιλικά ΜΜΕ «καρφώνουν» ότι το κλίμα στο Μαξίμου είναι πλέον πολύ βαρύ, μόλις στον 8ο μήνα διακυβέρνησης, δεν είναι περίεργο ότι έχουν σταματήσει να δημοσιεύονται δημοσκοπήσεις. Γιατί, εκτός των άλλων η ΝΔ είναι μάλλον ανίκανη να διαχειριστεί και τη φθορά της...

Πηγή: tvxs.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)