Kαι η Τουρκία κλείνει τα σύνορά της...

0
Mέτρα κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού λαμβάνει και ηΤουρκία η οποία αποκλείει την είσοδο στη χώρα σε όλους τους επιβάτες που προέρχονται απο...

τη Γερμανία, την Ισπανία, τη Γαλλία, την Αυστρία, τη Νορβηγία, τη Δανία, τη Σουηδία, το Βέλγιο και την Ολλανδία από τις 8:00 το πρωί του Σαββάτου, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Κατά τ' άλλα, στα πέντε έφτασαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα κορωνοϊού στην Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Παρασκευή ο υπουργός Υγείας της χώρας, Φαχρετίν Κοτζά.

«Είχαμε δύο και σήμερα ανακοινώνουμε πως υπάρχουν άλλα 3 επιβεβαιωμένα κρούσματα, που ανήκουν στην ίδια οικογένεια. Και οι 5 άνθρωποι έχουν άμεση σχέση μεταξύ τους» σημείωσε ο Κοτζά, μετά από την ολοκλήρωση σύσκεψης με άλλους υπουργούς, για την χάραξη της πολιτικής που θα ακολουθήσει η Τουρκία σε αυτό το κομμάτι.

Σε ότι αφορά τα νέα μέτρα που λαμβάνει η Τουρκία για την αποτροπή εξάπλωσης του ιού, ο Κοτζά ανέφερε πως επιβάλλονται περιορισμοί στα νοσοκομεία. «Απαγορεύονται οι επισκέψεις κατά τη διάρκεια της εργασίας του προσωπικού, ενώ οι δημόσιοι υπάλληλοι με χρόνια προβλήματα υγείας, μπορούν να πάρουν άδειες από τις υπηρεσίες τους. Ακόμη, εγκαθιδρύουμε έκτακτη τηλεφωνική γραμμή βοήθειας και συμβουλευτικής για τον κορωνοϊό, ενώ τα σχολεία βγαίνουν σε άδεια από τις 16 Μαρτίου. Τα πανεπιστήμια κλείνουν για 3 εβδομάδες. Επίσης, περιορίζονται σε μεγάλο βαθμό οι έξοδοι από τη χώρα, χρειάζεται η μεγαλύτερη δυνατή απομόνωση αυτό το διάστημα. Θεωρούμε λάθος για όσους βρίσκονται στο εξωτερικό, να θέλουν να επιστρέψουν στη χώρα. Ας απομονωθούν εκεί που βρίσκονται τώρα. Οι επόμενες 4-5 εβδομάδες θεωρούνται πολύ κρίσιμες και πρέπει να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα».

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)