Μαζική ρίψη χημικών προς τις ελληνικές δυνάμεις...

Επανήλθε η ένταση στην ουδέτερη ζώνη στις Καστανιές, όπου εδώ και μια εβδομάδα τα επεισόδια κατά μήκος του φράκτη συνεχίζονται ενώ...

πλήθος προσφύγων και μεταναστών παραμένει πίσω από τα συρματοπλέγματα.

Το μεσημέρι πέτρες ερρίφθησαν από την τουρκική πλευρά της συνοριογραμμής προς τις δυνάμεις της ελληνικής πλευράς που απάντησαν με ρίψεις νερού και δακρυγόνων.

Νωρίτερα, μετά τις 9.00 και τις 10.00 το πρωί, μεγάλο όγκο δακρυγόνων και καπνογόνων εκτόξευσαν άνδρες του τουρκικού στρατού προς τους Έλληνες στρατιώτες και αστυνομικούς. Το ίδιο έγινε και κατά τη διάρκεια της νύχτας οπότε εκδηλώθηκαν και μικρές εστίες φωτιές τις οποίες κατέσβεσε η πυροσβεστική.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι και σήμερα πρόσφυγες και μετανάστες κινήθηκαν κατά μήκος του φράχτη προσπαθώντας να περάσουν στο ελληνικό έδαφος.





Στο μεταξύ, όπως μετέδωσε νωρίτερα η ΕΡΤ, η κυβέρνηση σχεδιάζει επέκταση του φράχτη στον Έβρο, εν μέσω των αυξημένων ροών που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες στα σύνορα Ελλάδας - Τουρκίας.

Σύμφωνα με άτυπη ενημέρωση του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, καθώς στόχος είναι η επέκταση του υπάρχοντος φράκτη των 12 χιλιομέτρων, κατά σχεδόν 40 χιλιόμετρα, ώστε, σε λίγο καιρό, να εκτείνεται σε μήκος 50 χιλιομέτρων.

Ο κυβερνητικός σχεδιασμός φέρεται να προβλέπει επέκταση του φράκτη τμηματικά και σε περιοχές όπου, είτε η στάθμη του Έβρου είναι χαμηλή είτε υπάρχει στεριά. Ως τέτοιες περιοχές έχουν υποδειχθεί τμήματα στις τοποθεσίες Ορμένιο, Κήπους, Φέρες, Τυχερό, Σουφλί, Δίκαια, Δίλοφο, Μαράσια, Νέα Βύσσα κ.α...

efsyn.gr