Προς αναβολή οι Ολυμπιακοί Αγώνες! Δεν στέλνει αθλητές ο Καναδάς

0
Η Ολυμπιακή Φλόγα ξεκίνησε το ταξίδι της εν μέσω… κορονοϊού αλλά οι Ολυμπιακοί Αγώνες στο Τόκιο το καλοκαίρι μπορεί να μη γίνουν. Οι φωνές για αναβολή «φουντώνουν» και σε μια πρωτοφανή απόφαση, ο Καναδάς ανακοίνωσε ήδη ότι δεν θα στείλει αθλητές.

Ο κορονοϊός αλλάζει τα πάντα, θερίζει ζωές και δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστους τους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Τόκιο....
Όλα δείχνουν πως η ιστορική στιγμή της απόφασης να μη γίνουν οι Αγώνες είναι όλο και πιο κοντά.

Η απόφαση να αναβληθούν οι Ολυμπιακοί Αγώνες «μπορεί να γίνει αναπόφευκτη» αν η πανδημία του κορονοϊού συνεχίσει να εξαπλώνεται κατά τρόπο που καθιστά ανέφικτο να γίνει η διοργάνωση υπό ασφαλείς συνθήκες, αναγνώρισε ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε.

Νωρίτερα, η Διεθνής Ολυμπιακή Επιτροπή είχε ανακοινώσει ότι εντείνει τους «σχεδιασμούς» της για κάθε «σενάριο» όσον αφορά στους αγώνες στο Τόκιο, συμπεριλαμβανομένης της αναβολής τους, καθώς ο κορονοϊός δεν σταματά να εξαπλώνεται.

Ο Άμπε σημείωσε πως η απόφαση της ΔΟΕ συνάδει με τη θέση πως οι Αγώνες θα μπορούσαν να διεξαχθούν κανονικά, αλλά μόνο πλήρεις. «Αν αυτό γίνει δύσκολο, μπορεί να μην έχουμε καμία άλλη επιλογή παρά να εξετάσουμε την αναβολή των Αγώνων, με δεδομένη την αρχή πως προέχει η υγεία των αθλητών», πρόσθεσε, μιλώντας στη Βουλή.

«Η ακύρωση των Αγώνων αποκλείεται», επέμεινε ο Άμπε. Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας πρόσθεσε ότι εξέφρασε τη θέση του στον επικεφαλής της οργανωτικής επιτροπής των Αγώνων της ιαπωνικής πρωτεύουσας, τον Γιοσίρο Μόρι, το απόγευμα της Κυριακής, ο οποίος κατόπιν συζήτησε το ζήτημα με τον πρόεδρο ΔΟΕ της Τόμας Μπαχ.

Ο Άμπε έκρινε ακόμη ότι το καλύτερο θα ήταν η απόφαση της ΔΟΕ να ληφθεί και να κοινοποιηθεί στο Τόκιο το συντομότερο δυνατόν.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)