Ποιος φυλάει τα σύνορα;...

Η επιδεικτική παρουσία του χρυσαυγίτη Λαγού στα ελληνοτουρκικά σύνορα και η οργανωμένη «εκδρομή» Αυστριακών ακροδεξιών στον Εβρο θα έπρεπε να προβληματίσουν όλη την κοινωνία και πρώτα την...

κυβέρνηση, που φέρει την ευθύνη για τον τρόπο που φυλάσσονται τα ελληνικά σύνορα.

Ο ίδιος ο Λαγός περηφανεύεται ότι «περιπολεί» δίπλα στον φράχτη και προβάλλει νυχτερινές φωτογραφίες με συνοδούς του, ανάμεσά τους και κάποιοι με μπουφάν της αστυνομίας. Το μόνο που τον ενδιαφέρει, βέβαια, είναι να λησμονηθεί ότι κανονικά θα έπρεπε να βρίσκεται στο εδώλιο του δικαστηρίου, το οποίο διερευνά μεταξύ άλλων και τη βαριά κατηγορία ότι διευθύνει εγκληματική οργάνωση.

Από την πλευρά τους οι εκδρομείς της ρατσιστικής αυστριακής «Identitäre Bewegung» διαφημίζουν την παρουσία τους στον χώρο, κραδαίνουν την ελληνική σημαία και ποζάρουν ως οι τελευταίοι υπερασπιστές της «Ευρώπης», ενώ το πολιτικό πρόγραμμά τους επιγράφεται «Η Μεγάλη Αντικατάσταση».

Πρόκειται για τη συνωμοτική θεωρία που έχει οπαδούς και στη χώρα μας, σύμφωνα με την οποία κάποιες σκοτεινές δυνάμεις μετακινούν σκόπιμα μεταναστευτικές ροές προς την Ευρώπη, ώστε να αλλοιωθεί ο «λευκός» χαρακτήρας του πληθυσμού της. Ούτε πόλεμοι, δηλαδή, ούτε διώξεις κρύβονται πίσω από τη σύγχρονη προσφυγιά.

Δεν είναι βέβαια σύμπτωση ότι η θεωρία της «Μεγάλης Αντικατάστασης» ήταν που όπλισε το χέρι του Αυστραλού μακελάρη της Νέας Ζηλανδίας, Μπρέντον Τάραντ, ο οποίος πριν από ακριβώς έναν χρόνο δικαιολόγησε τη δολοφονία 51 μουσουλμάνων πολιτών και τον τραυματισμό άλλων 49 με ένα μανιφέστο που είχε τιτλοφορήσει «The Great Replacement».

Οι σχέσεις της αυστριακής οργάνωσης με τον Τάραντ δεν είναι κρυφές, εφόσον ο δολοφόνος υπήρξε χρηματοδότης της. Αλλά ο Τάραντ είναι και εκείνος που πρώτος δηλώνει «τουρκοφάγος».

Η ομαδική παρουσία αυτών των φανατικών μισανθρώπων στα ελληνικά σύνορα σε μια τόσο κρίσιμη συγκυρία θα έπρεπε να σημάνει συναγερμό στην ελληνική κυβέρνηση, για να προληφθεί μια προβοκάτσια με ανυπολόγιστες συνέπειες. Δυστυχώς διαπιστώνουμε ότι συμβαίνει το αντίθετο.

Η κυβέρνηση μοιάζει να τους θεωρεί και αυτούς «εθνοφύλακες», ενώ σε επίπεδο προπαγάνδας υιοθετεί και αυτή τη θεωρία της «Μεγάλης Αντικατάστασης». Και μοιάζει να θέλει να αντιπαραθέσει στους «γκρίζους» λύκους των γειτόνων τους δικούς μας «γαλάζιους» ή μάλλον φαιούς...

Eφημερίδα των Συντακτών