Η ατυχία να μη ξέρεις γαλλικά ή να προσκυνάς τον Μητσοτάκη....

0
Oσοι ασχολούνται με τα κοινά σε αυτή τη χώρα θα πρέπει να διαβάζουν και καμιά ξένη εφημερίδα. Το λέω γιατί τις προάλλες, αναφερόμενος στα διδάγματα από την πανδημία του κοροναϊού, τόνισα δύο σημεία: την ανάγκη διαφύλαξης και ενίσχυση των δημοσίων συστημάτων υγείας και...
 επίσης ότι όταν καταστρέφουμε το περιβάλλον, αυτό γυρνά εναντίον μας. Οι επιστημονικές μελέτες δείχνουν ότι η καταστροφή των παρθένων δασών του πλανήτη και η διαταραχή των οικοσυστημάτων, μας φέρνει σε επαφή με ιούς που υπήρχαν μεν στα ζώα, αλλά δεν προσέβαλαν μέχρι τώρα ανθρώπους.

Πλάκωσαν οι παραπολιτικοί και οι άλλοι, της διεταταγμένης υπηρεσίας: «Τι και αν παλεύουν δεκάδες επιστήμονες ανα τον κόσμο να βρούν πώς εμφανίστηκε αυτός ο ιός… Η απάντηση δόθηκε δια στόματος Κούλογλου!» Mα αν είχαν ανοίξει ένα βιβλίο στη ζωή τους ή διαβάζανε διεθνή τύπο, θα έβλεπαν ότι για μια σημαντική μερίδα ερευνητών, οι οποίοι έχουν μελετήσει τις πανδημίες των τελευταίων δεκαετιών, δεν πρόκειται για υπόθεση εργασίας αλλά για βεβαιότητα. Η πρώτη σελίδα της Le Monde Diplomatique, μία από τις πιο έγκυρες διεθνώς εφημερίδες, έχει ακριβώς αυτόν τον τίτλο: «Eνάντια στις πανδημίες, η οικολογία» (φωτό).


Η άλλη περίπτωση είναι του κ. Δημήτρη Κούρκουλα, ενός υψηλόβαθμου στελέχους της Κομισιόν, ο οποίος είδε μια εκπομπή στη γαλλική τηλεόραση αλλά δεν κατάλαβε (;) τίποτα. Με ανάρτηση του στο facebook με κατηγόρησε ότι στην εκπομπή αυτή του France 24 προχώρησα σε «ασύλληπτες αθλιότητες», είμαι «5η φάλαγγα» του εχθρού «δούρειος ίππος» των Τούρκων και διάφορα άλλα, επειδή υπονομεύω «την προσπάθεια όλων μας να εξηγήσουμε στο ευρωπαϊκό ακροατήριο την επίθεση Ερντογάν».

Η υπόθεση θα ήταν άνευ σημασίας, αν το Liberal δεν έσπευδε να δημοσιεύσει το post ως άρθρο, με τίτλο «Ρεσιτάλ προπαγάνδας κατά της χώρας από τον Στ. Κούλογλου», για να πάρει έπειτα τη σκυτάλη η «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ και να ακολουθήσει όλο το ακροδεξιό συναπάντημα, «μονομάχοι», «Εβρίτες» και άλλοι παρακρατικοί: «προδότης», «τα ‘έχασαν’ ακόμα και οι ξένοι με όσα ακούστηκαν κατά της Ελλάδας», «Τον ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΑΔΡΑ η Ελλάδα για να την βρίζει ΧΥΔΑΙΑ», κλπ

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Στ. ΚουλογλουΕΔΩ...

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)