Λογικό να ψάχνουν όλοι τον Τσίπρα. Τον ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ψάχνεις τις δύσκολες ώρες

Είναι πραγματικά απίστευτο αυτό που συμβαίνει τις τελευταίες ημέρες! Τα γεγονότα (αληθινά και ψεύτικα, από όλα έχει ο μπαξές) στα νησιά του Βορείου Αιγαίου και τον Έβρο έχει κάνει όλη τη χώρα να περιμένει να μιλήσει ο Τσίπρας!

Το πιο απίστευτο είναι ότι η πρώτη που το λέει αυτό είναι η ίδια η Νέα Δημοκρατία! Προσέξτε: Εγκαλεί τον Αλέξη επειδή δεν έχει βγει να μιλήσει για το προσφυγικό ενώ 1) ο ΣΥΡΙΖΑ παίρνει διαρκώς επισήμως θέση για τα τεκταινόμενα, 2) ο παριστάνων τον πρωθυπουργό, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πάλι… διακοπές το τριήμερο και δεν είχε βγει να πει μία λέξη, έστω, στον ελληνικό λαό!

Αλλά ας μην τους αδικούμε: Τις κρίσιμες ώρες θες να ακούσεις αυτόν που νιώθεις ότι έχει κάτι να σου πει.

Αυτόν που χειρίστηκε το πρόβλημα για 4,5 χρόνια χωρίς να χρειαστεί να δούμε τα αίσχη που βλέπουμε μετά από λίγους μήνες της δεξιάς στην εξουσία.

Αυτόν που έχει χτίσει διεθνείς σχέσεις και είναι παγκοσμίως αναγνωρίσιμος.

Αυτόν που είχε κυβέρνηση που έκανε εξωτερική πολιτική και ήταν κάθετη στα ζητήματα προάσπισης των εθνικών δικαιωμάτων.

Αυτόν, για να τελειώνουμε, που είχες πρωθυπουργό όταν η Ελλάδα βούλιαζε στον πάτο που την οδήγησαν τα συνεταιράκια ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και έβγαλε το καράβι πίσω στη θάλασσα.

Αυτόν που ξέρεις ότι αργά (αν η εμμονή τους να τα ισοπεδώσουν όλα τους κρατήσει… συμπαγείς) ή γρήγορα (αν όπως όλα δείχνουν, δυστυχώς, θα σκάσει κάποια καταστροφή) θα είναι και πάλι ο πρωθυπουργός σου.

Γιατί αυτό είναι ο Αλέξης Τσίπρας όσο και να σκούζουν τα κανάλια της διαπλοκής, οι ακροδεξιοί που κάνουν θόρυβο και (δυστυχώς) κάποια εσωκομματικά στεγανά: ο πρωθυπουργός της χώρας. Ο προηγούμενος και ο επόμενος. Αυτός που κλήθηκε μια φορά να σώσει την Ελλάδα και αυτός που θα κληθεί στο μέλλον να κάνει το ίδιο.

Λογικό λοιπόν να ψάχνουν όλοι τον Τσίπρα. Τις δύσκολες ώρες μια χώρα ψάχνει τον πρωθυπουργό της. Οσο κι αν αυτή η χώρα έκανε το λάθος, κατάπιε την προπαγάνδα των Μακεδονομάχων και των λαϊκιστών και επισήμως έχουμε προς το παρόν πρωθυπουργό τον… happy traveller. Τον προβλέψιμο σύμμαχο και τον προβλέψιμα ακραία νεοφιλελεύθερο. Υπομονή.