Χωρίς μέτρα προστασίας για τον κοροναϊό ο Στρατός στα σύνορα;...

Mπορεί σε επίπεδο ρητορικό εδώ και καιρό να υπερτονίζεται η προσφορά του στρατού στη φύλαξη στα σύνορα με την Τουρκία στον Έβρο, όμως...

στο tvxs.gr φτάνουν σοβαρές καταγγελίες για τα ελλειπή ως και ανύπαρκτα μέτρα προστασίας και μέσα ατομικής προφύλαξης του προσωπιικού από την πανδημία του κοροναϊού, που επιβεβαιώνεται από τοπικές πηγές.

Όπως αναφέρεται, η μεταφορά του προσωπικού στα σύνορα γίνεται με οχήματα, στα οποία επιβιβάζονται από 8 ως 18 άτομα, τα οποία είναι υποχρεωμένα να κάθονται "ώμο με ώμο", χωρίς να τηρούνται οι υποχρεωτικές αποστάσεις ασφαλείας.


Οι περιπολίες γίνονται με οχήματα τύπου Hummer, μέσα στα οποία βρίσκονται 4 άτομα για 8 ώρες χωρίς γάντια και μάσκες για την ατομική προστασία. Μάλιστα, προσωπικό είναι αναγκασμένο να αντιμετωπίσει χωρίς τον αναγκαίο εξοπλισμό πρόσφυγες και μετανάστες που - σύμφωνα με δημοσιεύματα - έχουν παρουσιάσει κρούσματα του κοροναϊού. Τέλος, σοβαρά προβλήματα εντοπίζονται και σε θέματα προσωπικής υγιεινής, ιδιαίτερα οι γυναίκες που υπηρετούν, καθώς δεν υπάρχει πρόβλεψη για τουαλέτες κατά μήκος των συνόρων.

Διαμαρτυρίες για τις υπηρεσίες και τη συμπεριφορά

Οι αναφορές αυτές δεν δίνουν και την καλύτερη εικόνα για την κατάσταση και την υγειονομική κάλυψη. Τα προβλήματα, όπως αναφέρουν οι κατηγορίες, επιτείνονται από την έντονη καταπόνηση του προσωπικού καθώς οι άνδρες και γυναίκες του στρατού έχουν απομακρυνθεί από τις οικογένειες και διαμαρτύρονται για τις συνεχείς υπηρεσίες και τη συμπεριφορά μεσαίων στελεχών.

 Θοδωρής Καραγιαννίδης