Σκέψεις για «ιταλικό μοντέλο» και στη Γαλλία...

0
Δυο σενάρια εξετάζουν οι Γάλλοι, σύμφωνα με τις συστάσεις που έκαναν οι επιστημονικοί σύμβουλοι της κυβέρνησης στη σύσκεψη με τον Μακρόν.

Σύμφωνα με...

πληροφορίες της Le Monde και τα δυο είναι με βάση το «ιταλικό μοντέλο»: το ένα προτείνει άμεσο περιορισμό των μετακινήσεων για ολόκληρη τη χώρα και το άλλο επιβολή του μέτρου αλλά με καθυστέρηση 48 ωρών προκειμένου να προλάβουν οι πολίτες να οργανωθούν.

Οι επιστήμονες φαίνεται να προτείνουν το πρώτο σενάριο.


Κλείνει τα σύνορα και ο Καναδάς

Ο Τζάστιν Τριντό ανακοίνωσε απόψε πως κλείνει τα σύνορα του Καναδά σε οποιονδήποτε μη Καναδό πολίτη,  Αμερικανό ή μόνιμο κάτοικο και κάλεσε όλους τους Καναδούς να μείνουν στα σπίτια τους.

«Όλοι οι Καναδοί πρέπει να μείνουν όσο το δυνατόν περισσότερο στο σπίτι», είπε ο Τριντό σε διάγγελμα έξω από την κατοικία του, όπου βρίσκεται σε απομόνωση μετά τη διάγνωση της συζύγου του με κορονοϊό.

Ο Τριντό δήλωσε ότι η κυβέρνησή του στήριξε τις αποφάσεις του στις συστάσεις των επιστημόνων για τη δημόσια υγεία, αλλά δήλωσε ότι οι Αμερικανοί θα εξαιρούνται από την απαγόρευση παρά τα κρούσματα στις ΗΠΑ, αναγνωρίζοντας το πόσο στενά συνδεόνται οι οικονομίες των δύο χωρών.

Ο Καναδός πρωθυπουργός είπε επίσης ότι η κυβέρνησή του θα περιορίσει τις πτήσεις προς τον Καναδά στα αεροδρόμια τεσσάρων μεγάλων πόλεων.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)