Καντίνα ή εκκλησία;...

0
Καλές οι έκτακτες ενημερωτικές εκπομπές για τον κορονοϊό που προγραμμάτισε η ΕΡΤ, αλλά χρειάζονται κι άλλα που πρέπει να κάνει. 

Μην ξεχνάτε πως μιλάμε για...

μια φάση που αναγκαστικά βρίσκονται όλοι κλεισμένοι στα σπίτια τους και κάποιοι δεν έχουν ούτε Cosmote, ούτε Nova, ούτε καν Netflix.

Οπότε πρέπει κάτι να δουν στην τηλεόραση που να μην είναι επαναλήψεις παλιότερων και αδιάφορων εκπομπών της ΕΡΤ. Θα μπορούσε π.χ. η Δημόσια Τηλεόραση να έστηνε ένα κανάλι αμιγώς ψυχαγωγικό. Με ταινίες, πολλές ταινίες. Συνεχώς. Αλλά και με παιδικά προγράμματα. Επίσης βασικό. Οχι πως θα αφήσουν εύκολα τα παιδιά τα κινητά και τα τάμπλετ αλλά αν έχουν κάποιο παιδικό πρόγραμμα να δουν, μπορεί και να το κάνουν.

Πολλά ζητάω όμως από την ΕΡΤ των Ζούλα και Γαμπρίτσου και το σταματάω εδώ. Δίκιο έχετε, χαμένος κόπος. Πάμε λοιπόν στα ιδιωτικά. Εξαλλα τα κανάλια με τον ανεύθυνο κόσμο που είδε καλή μέρα το Σάββατο και ξεχύθηκε στις παραλίες. Επικριτικοί σφόδρα και για όλους εκείνους που συνωστίζονταν στα σούπερ μάρκετ λες κι ερχόταν η συντέλεια του κόσμου. Σωστά τους κατηγορούσαν; Σωστά.

Τσιμουδιά όμως τα κατά τα άλλα «ευαίσθητα» κανάλια με την εκκλησία και τις λειτουργίες χθες το πρωί. Σαν να μη συνέβαινε τίποτε. Αλλο παράδειγμα: χαμός στα κανάλια για μια καντίνα που μάζεψε κάποιο κόσμο στη Θεσσαλονίκη και πωλούσε κοκτέιλ, ούτε λέξη όμως για τις χιλιάδες εκκλησίες που λειτούργησαν χθες σε όλη την Ελλάδα. Η καντίνα τουλάχιστον μάζεψε μόνο νέους ανθρώπους. Ενώ στις εκκλησίες βρέθηκαν όλοι εκείνοι που κινδυνεύουν άμεσα.

Δημήτρης Κανελλόπουλος

efsyn.gr

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)