Εψαχνε ΜΕΘ για τη Φαίη!...

1
Προσωπικά ασχολήθηκε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας με τη Φαίη Σκορδά όταν έμαθε ότι η τηλεπαρουσιάστρια βρέθηκε θετική στον κορωνοϊό.

Ο Β. Κικίλιας, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Υγείας, ήθελε να βρει...



κρεβάτι σε ΜΕΘ για τη Φ. Σκορδά! Ευτυχώς γι’ αυτόν υπήρξαν συνεργάτες του οι οποίοι τον προειδοποίησαν ότι θα ξεφτιλιζόταν και έκανε πίσω. Η στάση του όμως έγινε γνωστή εις τους… ανωτέρους. Και μετά απορεί ο Β. Κικίλιας γιατί του φόρεσαν όχι ένα, αλλά δύο «καπέλα». Τον λοιμωξιολόγο Σωτήρη Τσιόδρα στα θέματα της υγείας και τον αναβαθμισμένο σε θέση υφυπουργού Νίκο Χαρδαλιά.

Σιωπή ΚΙΝΑΛ

Ο πρώην πρόεδρος της Βουλής Φίλιππος Πετσάλνικος στην πολιτική του διαδρομή ήταν βουλευτής του ΠΑΣΟΚ. Η Βουλή τίμησε τη μνήμη του κρατώντας ενός λεπτού σιγή, ενώ και ο πρόεδρος του σώματος Κώστας Τασούλας πήγε στην πολιτική κηδεία του. Ακόμη και την Τρίτη ο προεδρεύων βουλευτής της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης είπε δύο κουβέντες στη μνήμη του. Ωστόσο από το ΚΙΝΑΛ δεν μίλησε κανείς για τον Φ. Πετσάλνικο! Δεν είπαν λέξη! Μίλησαν δύο βουλευτές, που μάλιστα τον είχαν ψηφίσει και για πρόεδρο της Βουλής, και δεν αναφέρθηκαν καν σε αυτόν. Πρόκειται για τον Βασίλη Κεγκέρογλου και τον Ανδρέα Λοβέρδο. Ο πρώτος είναι γραμματέας της ΚΟ του ΚΙΝΑΛ και ο δεύτερος κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος – έχουν δηλαδή και τη θεσμική ιδιότητα για να πουν κάτι, έστω για τα μάτια του κόσμου...

Πηγή: documentonews.gr

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
  1. Η Ελλάδα μπορεί τώρα να δηλώσει ξεκάθαρα, χωρίς να παραβαίνει το διεθνές δίκαιο, ότι δεν θα δέχεται πλέον καμία αίτηση ασύλου μεταναστών και προσφύγων, που περνούν παράνομα τα χερσαία ή θαλάσσια σύνορά της, αφού προέρχονται από την Τουρκία, χώρα ασφαλή.

    Ο σημερινός αποτελεσματικός έλεγχος των συνόρων και η αναστολή της υποβολής αιτήσεων ασύλου επί ένα μήνα από παρανόμως εισερχόμενους στην Ελλάδα, ήταν ένα πρώτο πολύ καλό βήμα για να σταματήσουμε τις ανεξέλεγκτες εισόδους..
    Η ελληνική κυβέρνηση επέδειξε πρωτόγνωρη αποφασιστικότητα, η οποία εξανάγκασε όλη την ευρωπαϊκή ηγεσία να στοιχηθεί πίσω της και να διακηρύξει ότι «τα ελληνικά σύνορα είναι και ευρωπαϊκά».

    Εάν η Ελλάδα δεν είχε αντιδράσει με αυτόν το σθεναρό τρόπο, η Ε.Ε. δεν θα είχε υιοθετήσει παρόμοια στάση στήριξης.
    Η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων εξυπηρετεί και την Ε.Ε., γιατί έτσι αποφεύγεται η λαθραία μετάβαση σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

    Η Τουρκία δεν είναι εμπόλεμη ζώνη, είναι «ασφαλής χώρα» κατά το διεθνές δίκαιο και γι’ αυτό συγκεντρώνει ήδη έναν πληθυσμό 4 εκατ. προσφύγων.

    Οι αιτήσεις ασύλου θα πρέπει να υποβάλλονται, προς εξέταση, στα προξενεία των χωρών της Ε.Ε που βρίσκονται στην Τουρκία.
    Πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έκρινε ότι η Ισπανία δεν παραβίασε τα ανθρώπινα δικαιώματα δύο αλλοδαπών, που είχαν εισέλθει παράνομα στο ισπανικό έδαφος, όταν τους απώθησε με συνοπτικές διαδικασίες.
    Το Δικαστήριο έκρινε ότι δεν υπήρξε παραβίαση «...επειδή οι δύο αλλοδαποί δεν χρησιμοποίησαν νόμιμες διαδικασίες για να φθάσουν στο ισπανικό έδαφος».

    Αυτή η αντιμετώπιση του ζητήματος θα απέτρεπε την παράνομη είσοδο στην Ελλάδα, αλλά και πιο ασφαλή για τους αιτούμενους άσυλο τη μεταφορά τους προς τη χώρα τελικής υποδοχής.
    Δεν θα είχαν πια λόγο να διασχίσουν θάλασσα, γεγονός που θα καταργούσε το οικονομικό κίνητρο των διακινητών, ενώ οι αυξημένες περιπολίες θα αποθάρρυναν τελείως κάθε τέτοια απόπειρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου