Δευτέρα, 23 Μαρτίου 2020

Μόσιαλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αντέδρασε γρήγορα...

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση άργησε να αντιδράσει», επισημαίνει ο καθηγητής πανεπιστημίου του London School of Economics, Ηλίας Μόσιαλος, ο οποίος σε κείμενό του, το οποίο συνυπογράφει με τον πρύτανη του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, Θάνο Δημόπουλο, αναφέρεται στα 10 μαθήματα από τη διαχείριση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι...

λύσεις τις οποίες προκρίνει για τη διαχείριση υγειονομικών κρίσεων είναι οι εξής: «Χρειαζόμαστε και επενδύσεις στην ανάπτυξη ιατρικών ρομπότ, για την πρόληψη, τη διάγνωση και τη θεραπεία των λοιμωδών νοσημάτων, αλλά και στη βοήθεια του προσωπικού στις ιατρικές επεμβάσεις».

Σχετικά με τα αντανακλαστικά που επέδειξε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) σημειώνει: «Ενώ ξεκίνησε επιφυλακτικά, πήρε σαφή θέση για το τι πρέπει να γίνει, όπως τους περιορισμούς μετακινήσεων, την απομόνωση και τον συνεχή έλεγχο».

Παρατηρεί πάντως ότι οι ηγέτες των μεγάλων δυνάμεων όπως η Αμερική, η Κίνα, η Ρωσία, η Γερμανία και η Γαλλία, ή ακόμα και οι ηγέτες των χωρών σε επίπεδο G20, «δεν συνομίλησαν μέχρι σήμερα επαρκώς με στόχο την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης».

Το kafeneio-gr ενθαρρύνει τους αναγνώστες να εκφράζουν τις απόψεις τους μέσα από την ιστοσελίδα μας. Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της.

Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.