Κοροναϊός: Ο ΕΟΔΥ που τα έκανε «θάλασσα»...

H παροιμιώδης ανετοιμότητα και έλλειψη οργάνωσης των υγειονομικών αρχών της χώρας στην αντιμετώπιση του κορωναϊου, έχει αναδειχτεί πλέον περίτρανα μετά τη ραγδαία εξάπλωση του ιού.  Ειδικά στην περίπτωση των...

ομαδικών κρουσμάτων που εμφανίστηκαν στην περιοχή της Ηλείας, καταγράφεται η εγκληματική καθυστέρηση Υπ. Υγείας και ΕΟΔΥ για την ενεργοποίηση του σχετικού πρωτοκόλλου, ενώ ο oργανισμός, υπό την πλήρη εποπτεία του υπουργού Υγείας, γνώριζε από την πρώτη στιγμή το αρχικό κρούσμα, αλλά δεν το είχε ελέγξει επειδή οι ταξιδιώτες δεν έρχονταν από την Ιταλία!

Ήδη τα δείγματα ήταν ιδιαίτερα ανησυχητικά καθώς με υπόδειξη του ΕΟΔΥ δύο πιθανά κρούσματα είχαν οδηγηθεί σε εξωτερικά ιατρεία εφημερεύοντος Νοσοκομείου, προκαλώντας πανικό σε 150 ασθενείς και το προσωπικό και διαλύοντας την εφημερία. Σοβαρές ήταν εξάλλου οι καταγγελίες της γυναίκας που είναι γνωστή ως «τρίτο κρούσμα» η οποία περίμενε 5 ώρες σε εξωτερικά ιατρεία νοσοκομείου, χωρίς να της δώσουν ποτέ σημασία. Το αποκορύφωμα ήταν ο χειρισμός της υπόθεσης του συνταξιούχου εκπαιδευτικού από την προσκυνηματική εκδρομή, ενώ ακόμη και σήμερα ο Οργανισμός δεν έχει ενημερώσει το κοινό υπεύθυνα για όσα πρέπει να αποφεύγει. Οι καταγγελίες των νοσοκομειακών γιατρών εδώ και αρκετό καιρό, σε αντίθεση με τους κυβερνητικούς ισχυρισμούς, είναι πως δεν υπάρχει κανένα σχέδιο και η χώρα είναι ανοχύρωτη απένατι στην επιδημία.


Όμως ποιος είναι ο ΕΟΔΥ που ευθύνεται για τις καθυστερημένες και λανθασμένες αντιδράσεις; Είναι το νέο «ΚΕΕΛΠΝΟ» που φρόντισε να αναβιώσει η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιώντας το όνομα ως προκάλυψη. Ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας υγείας ιδρύθηκε με τον νόμο 4600/2019 από το ΣΥΡΙΖΑ, ως δημόσιος φορέας που έδωσε τέλος στο «αμαρτωλό» παρελθόν αδιαφάνειας και σκανδάλων διαφθοράς του ΚΕΕΛΠΝΟ. Όμως η Νέα Δημοκρατία φρόντισε όταν ανέλαβε την εξουσία να ψηφίσει τον νόμο 4633/2019 προκειμένου να ξανασυστήσει τον ίδιο οργανισμό! Φρόντισε όμως ο νέος οργανισμός να είναι νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, δηλαδή να επαναφέρει το καθεστώς φαυλότητας και οικονομικής αδιαφάνειας του παρελθόντος αλλά, επίσης, να παρακάμψει το ΑΣΕΠ από τη διαδικασία προσλήψεων.

Μάλιστα ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τοποθέτησε ένα οικονομολόγο και όχι ένα γιατρό στην Προεδρία του Οργανισμού που ασχολείται με τη δημόσια υγεία. Τον στενό του φίλο και γνωστό κοσμικό Παναγιώτη Αρκουμανέα, η σύζυγος του οποίου είναι δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ. Έναν οικονομολόγο,  που ήταν παρών στο περιβόητο δείπνο που είχε οργανώσει ο φίλος του Φρουζής της Novartis για την υποστήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη!

Αν ο πολίτης περιμένει να προστατευτεί από έναν οργανισμό που διοικείται από κοσμικούς και φίλους του Υπουργού που συνδέονται με το μεγαλύτερο φαρμακευτικό σκάνδαλο και έναν πολιτικό προϊστάμενο που διαβεβαίωνε πριν λίγες μέρες ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος ανησυχίας γιατί η χώρα είναι «θωρακισμένη» για τον κωροναϊό, μάλλον εξαπατήθηκε. Ούτε την πρόθεση αλλά ούτε την ικανότητα αποδεικνύεται ότι διαθέτει η κυβέρνηση και το αρμόδιο υπουργείο για να προστατέψει τη δημόσια υγεία. Μοιραία, η κοινή γνώμη παρακολουθεί τον ιό να εξαπλώνεται με την πολιτεία σχεδόν απούσα.

tvxs.gr