Η “φτωχή” Αλβανία στέλνει γιατρούς και νοσηλευτές στην Ιταλία

1
Η Αλβανία, μια από τις πιο φτωχές χώρες στην Ευρώπη, έστειλε μια ομάδα γιατρών και νοσηλευτών στη γειτονική Ιταλία για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Μάλιστα η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Έντι Ράμα θα καταβάλει 11 εκατομμύρια λέκ (περίπου 90 χιλιάδες ευρώ) για να πληρώσει τους 30 εθελοντές...
οι οποίοι θα εργαστούν για έναν μήνα στην περιοχή του Μπέργκαμο, όπως αναφέρεται στην εφημερίδα της κυβέρνησης στην Αλβανία.

Η πρεσβεία της Ιταλίας στα Τίρανα επιβεβαίωσε ότι το αεροσκάφος που μεταφέρει την ομάδα απογειώθηκε το απόγευμα σήμερα, προσθέτοντας: «Ευχαριστούμε την αλβανική κυβέρνηση για αυτήν την πράξη αλληλεγγύης και αγάπης. Για πάντα ενωμένοι».

Στην Αλβανία έχουν καταγραφεί 197 επιβεβαιωμένα κρούσματα της ασθένειας και 10 θάνατοι. Στην Ιταλία, με πάνω από 9.000 νεκρούς, η περιοχή του Μπέργκαμο είναι αυτή που έχει πληγεί περισσότερο.

Η Ρώμη βοήθησε την Αλβανία στις κρίσεις που αντιμετώπισε μετά την κατάρρευση του κομμουνιστικού καθεστώτος στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και τα Τίρανα θεωρούν ότι η παροχή βοήθειας τώρα είναι μια ευκαιρία για να «ξεπληρώσουν» αυτό το χρέος, έστω και αν η συμβολή τους είναι μικρή. Περίπου 400.000 Αλβανοί ζουν και εργάζονται στην Ιταλία.

Δημοσίευση σχολίου

1Σχόλια
 1. Η αντίληψη ότι είμαστε περίπου σε διακοπές στο σπίτι, με τα έξοδα πληρωμένα από το κράτος, δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

  Τα έχουμε πάει πολύ μέχρι τώρα στη μάχη και πιθανότατα στο τέλος θα την κερδίσουμε, αλλά όχι χωρίς κόστος.
  Εκπονήθηκε πακέτο μέτρων ύψους, μέχρι τώρα, 2,5% του ΑΕΠ έναντι 2% των άλλων χωρών. Όμως, οι δυνατότητες που έχει το κράτος μας, ακόμη και με τη στήριξη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δεν είναι απεριόριστες.
  Κι αυτό διότι:

  Ένα ταμείο με μηδενικά έσοδα που πρέπει να ξοδέψει περισσότερα, δεν είναι βιώσιμο για μεγάλο χρονικό διάστημα.

  Και η κρίση του κορωνοϊού δεν πρέπει να οδηγήσει σε μια νέα αντίληψη "δεν πληρώνω".

  Ξοδέψαμε πολλά χρόνια για να μπούμε σε μια σειρά, είναι άδικο να τα τινάξουμε όλα στον αέρα.

  Προσοχή:
  Η αριστερά είναι αδίστακτη και ίσως καλλιεργήσει αυτή την τακτική, όπως την εποχή της κρίσης, πριν γίνει κυβέρνηση.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
Δημοσίευση σχολίου