Διακόπτονται δρομολόγια με Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία και Β. Μακεδονία...

0
Νέα μέτρα αποφάσισε η κυβέρνηση στην ημερήσια σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Σε αυτό το πλαίσιο, διακόπτονται...

δρομολόγια με Ιταλία, Ισπανία, Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, προβλέπονται πρόστιμα 5.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τα μέτρα, μπαίνουν σε λειτουργία πτέρυγες δημόσιων νοσοκομείων, που διατίθενται αποκλειστικά για τη νοσηλεία περιστατικών με λοίμωξη από τον Covid-19 και προστίθενται 70 άτομα για τη λειτουργία του αριθμού 1135.

Αναλυτικότερα, στη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκαν τα εξής:

-Η διακοπή οδικών, θαλάσσιων και αεροπορικών συνδέσεων με Αλβανία και Βόρεια Μακεδονία, με εξαίρεση τη μεταφορά εμπορευμάτων και την είσοδο όσων έχουν ελληνική ιθαγένεια ή διαμένουν στην Ελλάδα.
-Η διακοπή και της ακτοπλοϊκής μεταφοράς από και προς Ιταλία για επιβάτες. Συνεχίζεται η μεταφορά εμπορευμάτων.
-Η απαγόρευση της πρόσδεσης κρουαζιερόπλοιων και ημερόπλοιων στα ελληνικά λιμάνια.
-Η διακοπή αεροπορικών συνδέσεων με Ισπανία.
-Συντονισμένες προσπάθειες με ξένες πρεσβείες ώστε η Ελλάδα να προμηθευθεί μάσκες τις επόμενες μέρες από χώρες που έχουν απόθεμα.
-Επιβολή προστίμων 5.000 ευρώ σε όσους δείχνοντας αντικοινωνική συμπεριφορά, παραβιάζουν τα μέτρα που ανακοινώνονται.
-Η διακοπή λειτουργίας των πολιτικών και βουλευτικών γραφείων των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας.

Επικοινωνία Μητσοτάκη - Ιερώνυμου

Επίσης, σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επικοινώνησε με τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και του ζήτησε οι Ιεροί Ναοί να μείνουν ανοιχτοί μόνο για ατομική λατρεία και για την τέλεση των απαραίτητων μυστηρίων με τον ελάχιστο κόσμο.

Το θέμα θα εξεταστεί σε αυριανή έκτακτη συνεδρίαση της Ιεράς Συνόδου, που μέχρι στιγμής επιμένει να κρατά ανοιχτούς τους ναούς και να υποστηρίζει πως η Θεία Κοινωνία δεν είναι μέσο μετάδοσης ασθενειών.

Στη σύσκεψη μετείχαν, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, ο υφυπουργός Υγείας Βασίλης Κοντοζαμάνης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, 'Ακης Σκέρτσος, ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Σωτήρης Τσιόδρας, ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, η Διευθύντρια του Διπλωματικού Γραφείου του Πρωθυπουργού Ελένη Σουρανή και ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού Γρηγόρης Δημητριάδης. Επίσης μετείχαν μέσω βιντεοκλήσης ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας και στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού.

Δημοσίευση σχολίου

0Σχόλια
Δημοσίευση σχολίου (0)